Asus ROG G752VS-GC026T

Bærbar Pascal gir stasjonær ytelse

Asus har oppdatert G752 med GTX 1070-grafikk, og det gir en ytelse som matcher stasjonære. Vår rugg koster like mye som to stasjonære spillrigger og en god skjerm. Dermed er den bare for spesielt interesserte, med gigantisk budsjett.

RUGG: Asus’ største spillbærbare har alltid vært gode, men med Skylake og heftig Pascal blir nok prislappen litt i overkant for den jevne spiller.
RUGG: Asus’ største spillbærbare har alltid vært gode, men med Skylake og heftig Pascal blir nok prislappen litt i overkant for den jevne spiller. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

For dem som spiller mye og gidder å dra rundt på en 4,3 kg tung bærbar, er ytelse det viktigste. Tidligere har ytelsen til bærbar-grafikk ligget et godt stykke bak stasjonær-grafikk, men Pascal-generasjonen fra Nvidia endrer dette. Nå er det i praksis ingen forskjell mellom GTX 1070 for stasjonær og bærbar, i alle fall så lenge man snakker om stasjonære med Nvidias referansedesign. Det finnes et utall finpussede og overklokkede versjoner, som naturligvis gir mer kraft.

Uansett er ROG G752 blant det heftigste man kan få i dag, og holder man seg til å spille på 17-tommeren med Full HD-oppløsning, kan man dra alt av spill uten å forsake bildekvalitet. Skjermen støtter 75 Hz og G-Sync, så man kan forvente jevn flyt og fin respons. Det gjelder nok også kommende spill, som blir tyngre å dra. Man kan koble på eksterne skjermer, med oppløsning opp til 4K. Vi har bare testet spill opp til 2560 x 1440, og da går alt helt jevnt, uten at man må ofre noe særlig bildekvalitet. Skal man spille i 4K, betyr det at man må ned i kvalitet, men her er det store variasjoner mellom titler.

Skrivebordserstatter

Resten av innmaten gjør at G752 også duger som en kraftig skrivebordserstatter. Firekjerners Core i7, 16 GB minne, 512 GB brikkedisk og 1 TB snurredisk duger til alt man måtte ønske. Er ikke dette kraftig nok, må man over på stasjonære prosessorer med flere enn fire kjerner.

Som vanlig fra de største Asus-ruggene er det bare et jevnt sus når den jobber tungt. Basen blir heller ikke mer enn lunken, selv ved langvarig, tung belastning.

Tidligere hadde Asus en stealth-inspirert design på de største, slepbare spillmonstrene i ROG-serien. Nå er det grå flater og oransje detaljer som gjelder. Da gjør maskinen litt mer ut av seg, samtidig som det ikke bikker over.

PASSE: Oransje viftegrill og striper med lys gjør at G752 skiller seg passe ut.
PASSE: Oransje viftegrill og striper med lys gjør at G752 skiller seg passe ut. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Solid

Byggekvaliteten er jevnt over god, men det er litt svikt ved det optiske drevet. Bunnen har dessuten et plastvindu som gir innsyn til kjølesystemet. Er man uheldig, eller uforsiktig, kan det nok sprekke eller flises opp. Bortsett fra det er både base og lokk skikkelig solid.

Spesifikasjoner: Asus ROG G752VS-GC026T

 • Prosessor: Core i7-6820HK
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1070 8 GB
 • RAM: 16 GB
 • Lagring: 512 GB, NVMe M. 2 SSD/ 1 TB
 • Skjerm: 17,3 tommer, IPS, matt
 • Oppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 AC, Bluetooth
 • Ethernet: 1 Gbps
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 10
 • Vekt: 4,3 kg

Tastaturet er romslig med god skrivekomfort, og piltaster i full størrelse liker vi alltid. Tastevandringen er lang, og trykkpunktet passe definert. Pekeplaten er god med separate knapper.

IPS-panelet med matt front er en godbit, så lenge man holder seg til sRGB. Der dekker det 84%, mens det bare klarer 62% av Adobe RGB. Panelet treffer også temmelig bra på fargegjengivelsen under sRGB. Vi målte maks lysstyrke til 331 cd/m² og sortnivået havnet på 0,271 cd/m², så kontrasten ligger på cirka 1200, som er meget bra. Litt blåstikk kommer man dessverre ikke unna.

Lyden fra de innebygde høyttalerne er god, og en basshøyttaler sørger for litt fylde i lyden. Stemmer gjengis flott, og man kan dra på mot maks uten forvrenging.

G752 er godt utstyrt med tilkoblinger, og USB 3.1 2. generasjon/Thunderbolt 3, mini Displayport, HDMI og fire USB 3 er som forventet. Det er verdt å merke seg at de fleste tilkoblinger sitter på høyre-siden langt fram mot håndleddsstøtten. Det trådløse AC-nettet klarte 550 Mbps mot vår Linksys ruter.

Vil du lese flere tester av PC-er? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

Testresultater for Asus ROG G752VS-GC026T.
Testresultater for Asus ROG G752VS-GC026T.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning