Test av antivirus: Norton Security

Ikke alltid gratis

Norton Security er ikke en gratis antivirus, men er med i testen på grunn av at mange får en tidsbegrenset versjon med når man kjøper ny PC.

IKKE GRATIS: Norton Security er ikke gratis, men siden mange får det med når de kjøper ny PC har vi likevel valgt å teste programmet.
IKKE GRATIS: Norton Security er ikke gratis, men siden mange får det med når de kjøper ny PC har vi likevel valgt å teste programmet. Foto: Skjermbilde/Klikk Teknologi
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Brukbar effektivitet mot virus

+ Finnes i norsk språkversjon

- Ikke gratis

- For mange funksjoner i et antivirusprogram

- Bruker mange sprettoppvinduer

Norton Security er ikke gratis, men vi velger å ha det med i denne testen, fordi programmet leveres forhåndsinstallert i mange nye PC-er. Vi laster ned prøveversjon av Norton Security på no.norton.com, som er gratis i 30 dager.

Vi må opprette en Norton-konto for å kunne installere produktet. Vi velger å ikke melde oss i «Norton fellesskapsovervåking», som gjør at det sendes automatisk sikkerhetsinformasjon til selskapet Symantec, som utvikler produktet.

Mange funksjoner

Norton Security har flere funksjoner enn det vi ønsker å ha i et antivirusprogram. dette inkluderer trygg surfing, brannmur, beskyttelse mot identitetstyveri, beskyttelse mot manipulering, og funksjon for å øke ytelsen av datamaskinen. Disse funksjonene kan deaktiveres via «Innstillinger».

Brukergrensesnittet er ikke minimalistisk. En stor del av programvinduet brukes til ekstrafunksjoner, vi ikke kommer til å bruke. I tillegg er virusskanning-funksjonen ikke direkte synlig i programvinduet.

Programmet bruker sprettoppvindu til å anbefale Norton Toolbar, et program som skal beskytte nettleseren mot skadelige nettsider. Det dukker også opp et sprettoppvindu som forteller oss om en oppgave (diskoptimalisering) som utføres i bakgrunnen, mens datamaskinen ikke er i bruk.

Effektivitet mot virus

Hovedvinduet til Norton Security gir i utgangspunktet ikke tilgang til skannefunksjon. Vi må klikke på en liten trekant til høyre i programvinduet, for å kunne skanne datamaskinen.

Fullstendig systemsøk tar 74 minutter, finner følgende trusler:

 • Trojan.Zbot!gen19
 • Yontoo.C
 • Adware.Crossid
 • Trojan.Gen
 • Trojan.Gen2
 • Trojan.Zbot
 • WS.SecurityRisk.3
 • Tandemrunner.exe
 • SearchProtect
 • Optimizer Pro
 • Adware.PennyBee

Datamaskinen virker normal etter virusfjerning og omstart, og nettleseren Internet Explorer kunne kjøres, men den er veldig treg.

Konklusjon
Det positive med Norton Security er at det er tilgjengelig på norsk, og at det er relativt effektivt mot virus.

Skal du imidlertid ha et enkelt og gratis antivirusprogram, uten for mange funksjoner er Norton Security etter vår mening ikke noe for deg. Norton Security bruker sprettoppvinduer for å presentere funksjoner, og for å fortelle om ting som skjer i bakgrunnen. Det kan oppleves som litt masende.

FUNGERER BRA: Som antivirusprogram fungerer Norton Security godt, men selve programmet er litt masete og enkelte vil kanskje ikke ha behov for alle ekstrafunksjonene i programmet.
FUNGERER BRA: Som antivirusprogram fungerer Norton Security godt, men selve programmet er litt masete og enkelte vil kanskje ikke ha behov for alle ekstrafunksjonene i programmet. Foto: Skjermbilde/Klikk Teknologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen