10.000-kronerskjøpet

Test: ASUS F3JC-AP093M

ASUS er kanskje best kjent for hovedkort og andre interne komponenter. Men de lager også knakende gode bærbare PC-er, noe denne 15-tommeren et bevis på.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Godt tastatur og mus

+ God skjerm

+ Bluetooth

+ DVI

+ Bæreveske

+ Smart programvare

- Kunne hat bedre avstivet lokk

- Litt dårlig batterilevetid

- Ikke det frekkeste designet

ASUS F3JC-AP093M
ASUS F3JC-AP093M
ASUS F3JC-AP093M
ASUS F3JC-AP093M
ASUS F3JC-AP093M
ASUS F3JC-AP093M

ASUS F3JC-AP093M

Spesifikasjoner

  • Prosessor: 1,83 GHz
  • RAM: 1 GB
  • Harddisk: 120 GB
  • Bluetooth: Ja

Denne PC-en fra ASUS ligger ikke mange hundrelappene over den magiske 10.000 kronersgrensen. I denne prisklassen er konkurransen knallhard, så her må man skille seg ut for å bli kjøpt. ASUS gjør det med tilbehøret. Her får du nemlig i tillegg til SPDIF og webkamera også integrert Bluetooth og en DVI-utgang, og i esken følger det også en fin-fin bæreveske og en praktisk reisemus. Under panseret har den Intel Core 2 Duo dobbeltkjerneprosessor, 1 GB RAM og 120 GB harddisk - spesifikasjoner du bør forvente i denne prisklassen. Maskinen kommer med Windows XP Media Center, noe som gir gratis Vista-oppgradering, men TV-tuner må kjøpes separat for å få den totale Media Center-opplevelsen.

Smart programvare

PC-en har ikke det beste batteriet, men den har til gjengjeld en god og oversiktlig strømsparingsprogramvare som er langt bedre enn den som er innebygd i Windows. ASUS har også en «Live Update» for drivere, programvare og bios, slik at du enkelt kan holde maskinen din oppgradert til enhver tid. Ellers følger programvare som Nero og Works med på kjøpet. Ellers har ASUS som de fleste andre en gjenopprettingspartisjon på harddisken for CD-fri gjenoppretting.

OK kvalitet

Selv om maskinen har ikke veldig godt avstivet lokk, også her er det litt myk plast ute og går, gir maskinen en grei kvalitetsfølelse. Uten å ha kunne ta noen fall- og klemmetester, virker maskinen noe mer solid enn andre PC-er i denne prisklassen som vi har testet. Den har et «tight» og behagelig tastatur og blir ikke ubehagelig varm der håndleddene hviler mens man skriver.

Nesten komplett

Med bra utstyrsnivå og nyttig ekstrautstyr som webcam, Bluetooth, DVI-utgang og XP Media Center, er ASUS F3JC-AP093M nesten komplett. At du får med en skikkelig bæreveske på kjøpet er også et stort pluss. Spillentusiaster bør se seg om etter en kandidat med noe bedre skjermkort, men ytelsen ellers er jevnt over god. Alt i alt er derfor denne PC-en et godt kjøp for de aller fleste.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning