Test av bærbar PC

Test: Acer Aspire 5633WLMi

Acer Aspire 5633WLMi har mange av de fordelene og ulempene som kjennetegner PC-er fra Acer.

TITT TEI: Det innebygde kameraet kan roteres 180 grader og er ypperlig til MSN-samtaler.
TITT TEI: Det innebygde kameraet kan roteres 180 grader og er ypperlig til MSN-samtaler.
Publisert Oppdatert
TEST BÆRBAR PC: Acer Aspire 5633WLMi er en alsidig bærbar PC som kommer godt ut av vår PC-test.
TEST BÆRBAR PC: Acer Aspire 5633WLMi er en alsidig bærbar PC som kommer godt ut av vår PC-test.

Acer Aspire 5633WLMi

Spesifikasjoner

  • CPU: Core 2 Duo T5500
  • RAM: 1GB DDR2
  • Skjermkort: GeForce 7300
  • Bluetooth: Ja
  • Harddisk: 120GB
  • Skjermstørrelse: 15,4"
  • Oppløsning: 1280x800
  • 3DMark 06: 590
  • PCMark 05: 3679

Vi har vært borti et stort antall bærbare fra Acer, og Aspire 5633WLMi er lik mye av det vi har sett før. Forskjellen er at vi nå har Vista og muligheten til å se hvordan en systemintegrator har løst overgangen fra XP. Det første som møter oss når vi slår på maskinen er det vanlige valget på Acer-maskiner mellom å installere norsk, engelsk eller dansk Windows Vista Home Premium. Etter det går resten seg selv og man har en brukbar maskin en halvtime senere.

God programpakke

En ting vi alltid har likt med Acer er den medfølgende programpakken deres. Acer Empowering Technology samler nytteverktøy for blant annet sikring av data, endring av BIOS-innstillinger og oppsett av ekstern skjerm. Det finnes andre nyttige verktøy i pakken også, men den vi setter mest pris på er Acer ePower Management. Denne har avanserte og detaljerte profiler for hvordan strømstyringen skal foregå. Man kan blant annet stille inn at maskinen skal slå av bluetooth og cardbus-sporet når maskinen går på batteri. Slike funksjoner finnes ikke innebygget i Windows Vista, så det er et godt komplement. Den er også enklere å bruke når man skal justere innstillinger for lysstyrke og prosessorhastighet. Utseendemessig er ikke programmene helt polerte i forhold til Vista-grensesnittet og vi håper dette endres senere.

Bra specs

Maskinen har gode spesifikasjoner til prisen, og yter akkurat som forventet. For dem som ikke har planer om hard spilling vil Intel Core 2 Duo T5500 og NVIDIA GeForce 7300 kunne fungere til de aller fleste behov man måtte ha ellers. Vekten er ikke så verst til å være 15,4 tommer, og med en batteritid på rundt tre timer skal den også kunne gjøre nytten som portabel arbeidsmaskin.

Konstruksjonen på maskinen er generelt sett god, men det er litt tynn og myk plast enkelte steder. På høyre side over DVD-brenneren bør man absolutt ikke trykke for hardt, og skjermen lar seg altfor lett bøye og herse med. Maskinen har fire USB-porter, VGA, TV-ut, ethernet, modem, cardbus og minnekortleser. Vi kunne gjerne byttet ut VGA-porten med DVI, men dette er ingen stor sak. Det innebygde kameraet er på 1,3 megapiksler. Bildene blir brukbart detaljerte og vil ta seg svært bra ut til bruk sammen med f.eks. MSN Messenger.

Vårt eksemplar kom med utvidet garanti (verdi 1650,-) som dekker det meste av uhell annet enn skader på skjerm. Dette er en maskin vi trygt kan anbefale.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning