Sviktes av selgeren

Telehuset: HP G5003EA

HP G5005EA er en bærbar PC vi egentlig liker ganske godt, men salgsstedet er litt for grådig, og trekker den ned.

Publisert Oppdatert

HP G5003EA

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: Celeron M 430
  • Minne: 2x512MB
  • Harddisk: 120GB
  • Skjermkort: Intel GMA950
  • Skjerm: 15,4" 1280x800
  • OS: Home Basic

For en sjelden gangs skyld tester vi en bærbar PC fra HP som ikke bruker Pavilion-navnet. G5003EA skiller seg fra Pavilion-brødrene ved å ha et sølvfarget chassis og mye mer firkantede former. Underdelen er tilsvarende solid og den føles ganske massiv og hardfør. Lokket er dessverre svakere, men det er fremdeles akseptabelt avstivet. Vekten er på 3,1 kg, som er litt for høyt. Etter vår mening er 2,5 kg og nedover passelig for en 15,4-tommer. Tastaturet bruker bredden på maskinen godt, slik at alle knappene er store og komfortable å skrive på. Dette er definitivt blant testens to beste, og vi setter stor pris på at det ikke har de samme klikkelydene som på Pavilion dv og Compaq Presario. Fingrene holder seg godt på plass når man navigerer på museflaten, takket være gummibelegg på museknappene. Flaten kunne med fordel vært hakket større, for man føler at fingeren er litt innestengt når man beveger musa oppover og nedover. Skjermen har god innsynsvinkel fra sidene og klare farger, som kommer godt med hvis man liker å se en DVD i ny og ne.

Brikkesettet som brukes i G5003EA er Intel 945GM. Dette er i hvert fall ingen flaskehals for resten av systemet, og har vist seg å være stabilt med gode drivere som ikke klusser til funksjoner som hvilemodus. Hånd i hånd med dette går skjermkortet Intel GMA950, som er det vi absolutt foretrekker på slike maskiner på grunn av lavt strømforbruk og multimediaegenskaper. Selv med den svake Celeron M-prosessoren er systemet svært responsivt og løper i sirkler rundt blant annet FSC Amilo Li 1705-14B, til tross for at sistnevnte både har 2GB RAM og to kjerner.

Telehuset selger HP G5003EA litt vel dyrt med tanke på at man fra samme sted kan få en fullblods HP Pavilion med to prosessorkjerner. Går man i andre butikker kan man også finne bedre spesifiserte utgaver av G5000-modellen med to kjerner til samme pris eller G5003EA en tusenlapp billigere. Hadde en av disse vært bidragene ville den fått en femmer og «Godt kjøp-tittel», for G5000 er ganske bra utgangspunkt for en budsjettbærbar. Kvalitetspreget er generelt sett høyt, og det er en svært god bærbar å jobbe på i timevis.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning