Acer Aspire U7600

Svever på glass

Det blir flere og flere alternativer for dem som vil ha en stor alt-i-ett-PC med Windows 8 og touchskjerm. Acer er ikke noe dumt alternativ.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kult design

+ Bra vippefunksjon

+ HDMI-innganger

+ Svært stillegående

- Mye refleksjoner

- Litt beskjeden ytelse

- Ikke SSD

- Kostbar

Windows 8 har fått PC-produsentene til å komme med en rekke nye PC-konsepter, alt fra billig bærbare PC-er med berøringsskjerm til PC-er der skjermen kan brettes helt rundt og brukes som et nettbrett.

Denne PC-en fra Acer har et ganske spesielt design. Glassfronten på berøringsskjermen går i flukt med en glassfot som hele PC-en står på, noe som får det til å se ut som om den nærmest svever i lufta. I tillegg hviler den bakover på en støtte. Designet minner om en bilderamme. Vi synes det ser stilig ut, og det skiller seg definitivt ut.

Merk for øvrig at designet er likt berøringsskjermen vi har testet på side 71. Den mest iøynefallende forskjellen er at glasspanelet nederst er sotet på skjermen, mens det er helt klart glass på alt-i-ett-PC-en.

«Bare» full HD

Den største forskjellen rent bruksmessig fra for eksempel Samsungs tilsvarende 7-serie er oppløsningen på skjermen. Begge er på 27 tommer, men Acer har bare 1920 x 1080 i oppløsning. Vi mener helt klart at på en så stor skjerm som dette er det en stor fordel med høyere oppløsning enn det, særlig i skrivebordsmodus. Samsung har til sammenligning 2560 x 1440.

Skjermen er dessverre ikke av IPS-type, noe vi synes en PC i denne prisklassen burde hatt. Ved siden av en IPS-skjerm merker man at farger, kontraster og innsynsvinkel ikke er like bra her. Det verste er imidlertid at det er mye refleksjoner, som kan bli plagsomt i godt opplyste miljøer. Det at også foten under skjermen er i glass bidrar ytterligere til en oppfatning om at det er et stort speil vi sitter ved.

Touch-funksjonen fungerer her like knirkefritt som på andre Windows 8-produkter vi har testet. Det er 10-punkts berøringsstøtte også her.

Håndbevegelser

Spesifikasjoner: Acer Aspire 7600U

  • Prosessor: Intel Core i5 3210M
  • Grafikk: GeForce GT640M
  • RAM: 8 GB
  • Lagring: 1 TB + 32 GB SSD cache
  • Skjerm: 27 tommer, touch
  • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Ethernet: Gigabit
  • Kamera: 2 megapiksel
  • TV-tuner: Nei
  • OS: Windows 8 64-bit

Acer har i likhet med Samsung støtte for håndgesturer. Det betyr at webkameraet kan brukes til å snappe opp håndbevegelsene dine, slik at du på denne måten kan styre PC-en. Det høres fancy ut, men i praksis er det en ganske ubrukelig funksjon. Det er unøyaktig og upålitelig, og når man kan ta rett på skjermen, er ikke behovet for å veive i lufta all verden.

Mus og tastatur er selvsagt med i esken, og disse følger på en måte designet til maskinen med glassdetaljer, eller rettere sagt klarplast. Vi synes ikke designet på disse er like heldig som på maskinen, og musen er dessuten for enkel, uten andre knapper enn høyre og venstre musetast. Tastaturet er behagelig å skrive på, med passe motstand og vandring.

Høyttalerne er ikke verst til å komme fra en flat enhet som dette, men det er ikke noe du får de store film- og musikkopplevelsene med. Til det må du alltid ha eksterne høyttalere.

På tilkoblingssiden er det to USB 3.0-kontakter, minnekortleser og mikrofon- og hodetelefonkontakter på venstre side. Blu-ray-spilleren sitter på høyre side. På baksiden sitter det tre USB-kontakter til, den ene helt nede ved glassfoten. Det er to HDMI-innganger (til spillkonsoller osv.) og en HDMI-utgang til projektor eller lignende. Optisk lydutgang og Ethernet er det også på baksiden.

Mobil teknologi

Maskinen har en Core i5 3210M, som er en firekjerners laptopprosessor. Den er helt ok til det meste av vanlig PC-bruk, men er ikke den heftigste tallknuseren. Takket være Nvidia-grafikken kan den fint dra en del spill, uten at den kan kalles noen spillmaskin av den grunn. I opplevd ytelse er det imidlertid harddisken som er ankepunktet. I en tid da vi er blitt vant til responsen fra en SSD, merker vi godt med en gang vi setter oss ned ved en PC med snurredisk som her. Harddisken har riktignok 32 GB SSD-cashe, uten at man merker så mye til det.

Samsung 7-serien vi har testet tidligere yter jevnt over bedre, men det gjør også for eksempel Asus ASUS ET2701INTI. Den er også billigere enn PC-en fra Acer. Til samme prisen får man til og med en iMac med høyere oppløsning på skjermen.

Konklusjon

Alt i alt er Acer Aspire 7600U en grei maskin. Men det friske designet og den høye prisen gjør at vi forventer mer.

Prisen er rett og slett for høy i forhold til hva du får.

Du kan finne en laptop med noenlunde tilsvarende maskinvare som dette til rundt 6000 kroner, og touchskjermen til Acer med samme design koster drøyt 5000 kroner.

Det gjør at vi synes prisen på 7600U er kunstig høy. Vi liker PC-en, for all del, men den burde vært billigere. Derfor velger vi heller noe annet.

Les også:

Test: Touchskjermen som gjør Windows 8 bra

Kule gadgets som gjør huset ditt sikrere

10 supre tips til Dropbox

Terningkast 6 til lekker iMac
Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning