Stortest: Bærbar PC med Windows 7

7 bærbare med Windows 7

Nytt operativsystem kan gjøre underverker. Vi har testet sju bærbare med Windows 7.

Publisert Oppdatert

Windows Vista har fått en brå død hos produsentene, og det er ingen som tviholder på den slik de gjorde med Windows XP.

Tiden er derfor inne for en stortest av Windows 7-bærbare. Noen modeller er helt nye, andre har bare fått en OS-oppgradering.

Det finnes flere versjoner av Windows 7, her finner du ut hvilken som passer best for deg.

Allsidighet

Vi har bedt om typiske hjemmemaskiner på 15-16 tommer, som for mange kanskje blir den eneste maskinen i huset.

Kravet til allsidighet er derfor høyt, og vi har også latt spillytelsen være avgjørende.

Som testere er vi sjeleglade for at Windows 7 endelig har kommet, og fornøyde med å ha funnet ut hvordan man installerer Windows 7 på en gammel PC.

Kjappere

Hvis du vil ha det mest konkrete eksempelet på hvorfor vi ønsker Windows 7 velkommen, prøver du å starte den 668 MB store PCMark-installasjonen på en Vista-maskin, og så på en Windows 7-maskin. Hva legger du merke til her? Jo, det tar ikke tre minutter å få opp brukerkontokontrollen i Windows 7 slik som i Vista!

Med andre ord: Skal du handle ny maskin i dag, sørg definitivt for at den har Windows 7 installert.

Kluss

I denne testen opplevde vi kluss med noen av testbidragene som er såpass påfallende at det er verdt å nevne for dere lesere.

Vi sikter her først og fremst til programvareoppsettet til Fujitsu og Acer. Å la det være en oppgave for brukeren å installere drivere og styringsprogramvare, er ikke helt pent gjort av Fujitsu. Vi er vant med fungerende oppsett fra Acer, men hvilemodus-problemene til Aspire 5739G er litt uheldig.

Trekk i karakter

Vi har også kommentert at mengden programvare på Aspire er i overkant plagsom.

Programvare er heldigvis programvare, og kan derfor endres på og fikses. Vi har allikevel valgt å trekke disse bidragene i karakter fordi det ikke nødvendigvis er en så enkel oppgave for alle brukere. Det er et poeng at maskinen skal fungere mest mulig optimalt som standard.

Acer kunne ha vunnet over Multicom i denne testen med Blackbeast 5935G, men det hadde forutsatt en bedre mus og lengre batterilevetid. Multicom har virkelig fått hevde seg i denne testen med sin Compal KHLB2.

Ingen tvil

Grunnleggende ting som mus og tastatur er og forblir veldig viktig, da dette handler om hvorvidt maskinen er brukbar på det fysiske plan eller ikke. Når Multicom i tillegg ligger veldig høyt på ytelses- og batteritestene, er det ingen tvil om hvilken som er det rette valget blant disse modellene.

Tabell med testresultater finner du her.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning