HP Pavillion DV6-7096eo

Stilren underholdningsklassiker

HPs Pavillion-serie henvender seg til hjemmebrukere som ønsker god ytelse til god pris, toppet med stilrent design.

STILIG: Skjermlokket ser meget bra ut, og kombinasjonen av børstet aluminium og et mykt gummiert område nederst er stilig.
STILIG: Skjermlokket ser meget bra ut, og kombinasjonen av børstet aluminium og et mykt gummiert område nederst er stilig. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Vi har tidligere testet flere bærbare PC-er i Pavillion-serien fra verdens største produsent av datamaskiner, og dagens modell har et elegant utseende der gjennomgangstemaet er svarte flater i børstet aluminium. Det både ser og kjennes bra ut, samtidig som fingermerker skjules.

For å bryte opp det litt mørke utseende har HP hengt på en lysende logo på skjermlokket og sølvfargede kanter som går rundt basen og skjermlokket. Rammen rundt skjermen er for øvrig i glanset plast og den er mottagelig for fingermerker.

Solid og vridningsstabil

Undersiden er laget av plast og basen føles relativt solid og vridningsstabil. Unntaket er undersiden ved det optiske drevet, for der er det ganske mykt.

Men dette er en temmelig stor og tung maskin, så det er uansett ikke naturlig å løfte den med bare én hånd. Selv om overflaten på skjermlokket er laget av aluminium, skal det ikke veldig mye trykk til før det blir gjennomslag på skjermen. Hengslene er faste og fine, og holder skjermen stabil når man har maskinen i fanget.

Stillegående taster

Tastaturet er av flistypen, med helt flate taster som også er stillegående. Overflaten er litt ru og vi synes skrivekomforten er temmelig bra. Tastemotstanden er ganske fast, med et godt definert trykkpunkt. Vandringen er litt kort og tastaturbasen har noe svikt, men for de fleste vil dette være akseptabelt.

Pekeplaten er nedsenket i håndleddsstøtten og har to helt separate museknapper. Overflaten har litt motstand, men den er likevel behagelig. Både respons og presisjon er bra, og de separate museknappene gjør den fin å bruke i fanget. Museknappene gir dessverre en billigfølelse, for de føles lite stabile og lager en høy klikkelyd.

Bra trøkk i lyden

Lydkvaliteten er god, med et detaljert lydbilde og bra trøkk. Til tross for en integrert basshøyttaler på undersiden, klarer ikke DV6 å gjengi spesielt lave frekvenser. Men det duger likevel til musikk, om man ikke er alt for kresen. På fullt trøkk klarer den dessuten å spille rent, og nivået holder til å fylle en liten stue.

SAMLET: Flesteparten av tilkoblingene finner vi på venstresiden, der de er lett tilgjengelige. Det er bra for høyrehendte som bruker ekstern mus.
SAMLET: Flesteparten av tilkoblingene finner vi på venstresiden, der de er lett tilgjengelige. Det er bra for høyrehendte som bruker ekstern mus. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Glanset, som vanlig

Spesifikasjoner: HP Pavillion DV6-7096eo

Prosessor: Core i5 3210M

Minne: 8 GB DDR3

Skjermkort: GeForce GT 630M / Intel HD 4000

Skjerm: 15,6 tommer (blank)

Oppløsning: 1366 x 768 (16:9)

Harddisk: 750 GB

OS: W7 HP 64-bit

Vekt: 2,57 kg

Laveste nettpris: 5.995 kroner

(Lefdal.no)

Leverandør: HP

Skjermen er en 15-tommer med glanset overflate og HD-oppløsning. Glanset overflate er greit på en maskin som hovedsakelig skal brukes innenfor hjemmets fire vegger.

Likevel må man være klar over at strølys kan blir et problem, særlig om man sitter med et vindu i ryggen. Lysstyrken ser ut til å være god, og den glansede overflaten gir litt ekstra kraftige farger. Innsynsvinklene ser ut til å være et lite hakk bedre enn normalt for prisklassen, og det gjelder kontrakt og svartnivå også.

Duger bra til spill også

Et tospann fra Intel og Nvidia står for kraften, og de gir god ytelse for vanlig hjemmebruk og underholdning. Spill takker den heller ikke nei til, og bare på de aller nyeste spillene må man forvente å gå under medium på innstillingene når man kjører HD-oppløsning.

Ved last blir den varmest midt på undersiden, i tillegg til området rundt viftegrillen. Under normal bruk blir den aldri så varm at den er ubehagelig å ha i fanget. Viften snurrer hele tiden, men den er lett å overse ved lett, normal bruk. Viften blir først merkbar ved moderat belastning, og lydnivået ser ut til å følge økt belastning ganske tett.

På full fart er den noe plagsom, men ikke blant de verste vi har hørt. Heldigvis reduseres viftelyden raskt når DV6 får mindre å gjøre.

God batterilevetid

Det er lite å sette fingeren på når det kommer til tilkoblinger, for vi finner tre USB3-porter, HDMI og VGA.

På høyresiden av håndleddsstøtten sitter det optiske drevet og det er godt nytt for høyrehendte som bruker ekstern mus. Venstresiden er tettpakket, og alt er samlet langt fram. En fingeravtrykksleser er også bra, for det øker sikkerheten og brukervennligheten noen hakk.

Batteritiden er god og gjør at DV6 godt kan brukes der det er langt mellom stikkontaktene.

Konklusjon

Med Pavillion DV6 sikter HP seg inn mot vanlige hjemmebrukere, som også spiller litt.

GJENNOMFØRT: Overflaten på basen er behaglig og gjennomført, og en fingeravtrykksleser gir økt sikkerhet og brukervennlighet.
GJENNOMFØRT: Overflaten på basen er behaglig og gjennomført, og en fingeravtrykksleser gir økt sikkerhet og brukervennlighet. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Og HP treffer godt, for DV6 er en meget dugelig allrounder, som gir mye for pengene. Den har god ytelse og godt med tilkoblinger, samtidig som den ser bra ut.

På minussiden noterer vi at den bare har HD-oppløsning og at viften ikke er av det spesielt stillegående slaget, når belastningen øker.

Les også:

Glem alt du kan om Windows - slik blir Windows 8

VELKJENT: Grunndesignet på DV6 kjenner vi igjen fra tidligere og vår modell kom med sort, børstet metall på overflatene.
VELKJENT: Grunndesignet på DV6 kjenner vi igjen fra tidligere og vår modell kom med sort, børstet metall på overflatene. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Test av Samsung Galaxy Note 10.1

11 spørsmål du må stille PC-selgere når du skal kjøpe deg bærbar PC

Denne smartmobilen har du råd til

Se Nikons Android-kamera

TEST: Testresultater for HP Pavillion DV6-7096eo sammenlignet med et par aktuelle PC-konkurrenter.
TEST: Testresultater for HP Pavillion DV6-7096eo sammenlignet med et par aktuelle PC-konkurrenter. Foto: HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning