Nokia 5500 Sport

Sportsmobilen

Dette er telefonen som både teller kaloriene dine og hvor mange skritt du tar. Den kan også brukes som telefon.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Sportsfunksjonaliteten

+ musikkspiller

+ audioadapter som muliggjør bruk av andre hodetelefoner

- Mye tastetrykking i Nokias brukergrensesnitt

TRENINGSKAMERAT: Denne kan bli med på din neste treningstur. Dersom du ikke liker at den teller kaloriene dine, kan du bruke den til å høre på musikk eller radio.
TRENINGSKAMERAT: Denne kan bli med på din neste treningstur. Dersom du ikke liker at den teller kaloriene dine, kan du bruke den til å høre på musikk eller radio.

Sportstelefoner for folk med en "aktiv livsstil" er den nye trenden fra de store mobilprodusentene. Nokia 5500 Sport er kanskje den som foreløpig har flest sportslige funksjoner å by på. Skrittelleren, som også gir deg distanse og fart, er den viktigste sportsfunksjonen. I tillegg teller telefonen kaloriene du forbruker.

Det første man legger merke til er at Nokia 5500 Sport har en litt mer robust innpakning enn hva vi vanligvis er vant til. Telefonen har fått en liten "gummifender" rundt sidekanten, helstøpt gummitastatur som tåler en kaffeskvett eller to og batteridekselet er utstyrt med gummi pakning og skruelås.

Sportsfunksjoner

Skrittelleren virket for å være både pålitelig og nøyaktig, selv når den lå i jakkelommen vår. For mer nøyaktig måling anbefales det å bruke belteklipset som følger med. Skrittelleren opplyser om hvor langt du har gått, hvor mange kalorier du har brukt og hvor stor fart du har hatt. Alle måledata er omtrentlige, men fungerer likevel som en god motivator.

Alle måledata kan lastes inn på en PC via Nokia Sports Manager, som er et eget program som du kan bruke for å holde «treningsdagboken» din oppdatert. Her kan du synkronisere telefonen din slik at du har oversikten over hvordan testene og øvelsene dine har gått.

Som en del av sportsimaget følger det også med et par øretelefoner som sitter godt når man først har funnet ut av hvordan de festes. I tillegg har telefonen en innebygd bevegelsessensor som gjør at du kan pause musikken ved å «tappe» to ganger på displayet og velge neste sang ved å tappe telefonen på siden. Dette gjør det enkelt å styre musikken når man trener.

OK kamera

Kameraet på 2 megapiksel tar helt greie bilder til MMS-bruk. Bildene kan nok også bli greie 10x15-utskrifter på fotopapir, men ikke forvent at de konkurrerer med et digitalkamera.

Vi har tidligere klaget over kronglete kobling mellom PC og telefon på produkter fra Nokia. Nå har Nokia PC Suite fått seg en oppgradering siden forrige gang vi kikket på den, og på 5500 Sport fungerte programvaren svært godt.

Vi fikk ikke telefonen til å virke mot Windows Media Player 11, men den skal ifølge manualen kunne brukes mot Windows Media Player 10. Musikk kan uansett synkroniseres via Nokia PC Suite, selv om vi synes det er et langt dårligere alternativ.

Personlig synes vi også at brukergrensesnittet i Nokia medfører for mye tastetrykking. Er du ukjent med Nokias mange snarveier, bør du bruke litt tid på bruksanvisningen. Den kan spare deg for mye tastetrykking.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning