Ny versjon av Microsoft Surface lansert

Slik er Microsoft Surface Pro 3

Nå kommer tredje generasjon Surface fra Microsoft. Her er Surface Pro 3.

Publisert Oppdatert

img Del på FacebookAlle gode ting er kanskje tre for Microsoft?

I går lanserte nemlig selskapet versjon nummer tre av selskapets hybrid-PC, Surface. Surface 3 er et nettbrett som er kraftig nok til også å kunne brukes som en bærbar PC. Microsoft har Surface har fått god mottagelse, og vi likte konseptet bra med første generasjon og enda bedre på Surface Pro 2, der noen av manglende med første generasjon var fikset.

Salget av første generasjon Surface var skuffende og Microsoft måtte avskrive 5,4 millarder kroner knyttet til for store lager av usolgte Sufrace og Surface RT-modeller.

Men nå kommer Surface 3. Den får en større skjerm enn foregående modell. 12 tommer mot 10,6 tommer på de to foregående utgavene.

Skjermen får en oppløsning på 2160 x 1440 punkter.

Surface Pro 3 har også fått en trinnløs støtte. På første generasjon kunne skjermen kun stå i en bestemt vinkel, mens dette var utvidet til to ulike vinkler på generasjon to av Surface.

Surface Pro 3 veier fortsatt under kiloen og Surface Pro 3 har en vekt på akkurat sniker seg under 800 gram. Avhengig av hvilket tastatur man velger, så vil vekten uansett ligge på rundt kiloet.

Surface Pro 3 blir også levert med en ny penn. Den er i aluminium og har 256 nivåers trykkfølsomhet. Ifølge Microsofts pressemelding skal den oppleves som en vanlig penn.

Surface Pro 3 får også et nytt tastatur. Det blir naturlignok større og ifølge Microsoft skal styreplaten være bedre.

PC-en får også en USB 3.0-port, minnekortleser, Mini Displayport, mens du trenger et adapter for kablet nettverk. Surface Pro 3 støtter den raskeste trådløse nettverksstandarden (AC).

Surface Pro 3 blir utstyrt med fjerde generasjon Intel Core i5-4300U (1,6 GHz) med HD Graphics 4400. Internminnet vil være 4 eller 8 GB RAM og lagringsplassen starter på 64 GB og går trinnvis helt opp til 512 GB. I vår test av Surface Pro 2, så anbefalte vi ingen å kjøpe 64 GB-utgaven siden den plassen litt for raskt blir spist opp av operativsystemet og installerte programmer.

Surface Pro 3 blir selvsagt utstyrt med Windows 8.

Som på Surface Pro 2 blir det også mulighet for å kjøpe en dokkingstasjon til Surface Pro 3.

Vi har ikke fått norske priser ennå, men den rimeligste versjonen starter på 799 dollar (ca. 4800 kroner), mens den dyreste versjonen med 512 GB SSD og 8 GB minne får en pris på nesten 2000 dollar (ca. 12000 kroner). Tastaturet av typen Type Cover er priset til 130 dollar.

Les også:

Test av 6 actionkamera

Proff bærbar PC med god styrepinne

Nå kan du gjøre et kupp på fjorårets toppmobiler

img Del på FacebookNyttige tjenester

FORUM

Underholdning