Multicom Kunshan P651S (P651SE-CFB1)

Slank råtass

Norske Multicom har oppgradert Kunshan-serien med P651S. Det er slank og prisgunstig råtass for spillere som vil ha det nyeste av innmat.

VELBYGGET: Det er pakket mye kraft i basen som er knappe 2,5 cm tykk. Likevel er den både solid og ganske lett, og det er viktig for dem som ha den med rundt på LAN-fester.
VELBYGGET: Det er pakket mye kraft i basen som er knappe 2,5 cm tykk. Likevel er den både solid og ganske lett, og det er viktig for dem som ha den med rundt på LAN-fester.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Ytelse

+ Slank

+ Solid

+ Konfigurerbar

+ Pekeplate

+ Batteri

- Svak skjerm

Multicom er en norsk nettbutikk, som også lager bærbare datamaskiner. De monterer maskinvare i baser fra Taiwanske Clevo, og det betyr at du kan velge innmat relativt fritt.

Denne gangen har vi sett på Kunshan P651S, og selv om vi har testet rimeligste utgave har den likevel en heftig Core-i7 fra Intel og Maxwell-grafikk som er blant det kraftigste Nvidia kan oppdrive. Det betyr at du også får en bærbar PC du kan spille med.

Maxwell på toppen

Maxwell-arkitekturen ble først lansert i Nvidias mellomklassekort, men endelig er den klar for toppmodellene.

Kunshan P651S har en GTX 970M-brikke, som er nummer to i ytelseshierarkiet. Våre spilltester viser at ytelsen er meget god, og den drar alt man ønsker av spill i full HD, med mye snadder påslått. Noen ganger må man kanskje redusere litt på bildekvaliteten, men det er også mulig å få GTX 980M-grafikk for dem som vil spille med maks på alt, hele tiden.

Man kan også utstyre Kunshan med UHD-skjerm, og da kan det nok være på sin plass med GTX 980M, i alle fall hvis man skal spille i den oppløsningen.

Resten av innmaten er en god match for grafikken, med en solid Core i7-4710HQ, 8 GB minne og en stor og kjapp snurredisk på 1 TB. Slik ytelse duger naturligvis til alt annet, så her får man en kraftig skrivebordserstatter også.

Går man opp i pris kan man velge kraftigere prosessor, heftigere grafikk, mer minne, og brikkedisk. Det er også plass til ekstra disker.

Ved normal bruk, er den stort sett lavmælt, men viften har en tendens til å spinne opp og ned, tilsynelatende uten grunn. Når man spiller høres viften ganske godt, men det er ingen ulyder, bare et jevnt sus man venner seg til. Vi savner egentlig ikke noe når det gjelder tilkoblinger, for det er fire USB3-porter, der en også er eSATA. Videre har den to stykk Mini Displayport, minnekortleser, Ethernet og trådløst AC-nettverk. Batteritiden er også god for en maskin av denne typen. Multicom leverer maskinen med helt ren Windows, eller uten OS for dem som ønsker det.

WASD: Mange spillere foretrekker å bruke WASD-tastene, så de er merket spesielt.
WASD: Mange spillere foretrekker å bruke WASD-tastene, så de er merket spesielt.

Blass skjerm

Skjermen er en temmelig lyssvakt og noe blass 15-tommer med matt front. Den har et TN-panel som enkelt og greit ser ut til å være middelmådig på alle områder.

Spesifikasjoner: Multicom Kunshan P651S

 • Prosessor: Intel Core i7-4710HQ
 • Grafikk: Nvidia GTX 970M 3GB
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 1 TB, 7200 opm
 • Skjerm: 15,6 tommer, TN, matt
 • Oppløsning: 1920x 1280 piksler
 • Trådløst: 802.11 ac, Bluetooth
 • Ethernet: Ja
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 8.1 på vår modell
 • Vekt: 2,62 kg (vår måling)

Sound Blaster X-Fi og Onkyo leverer lyden høyt uten forvrenging, mens en basshøyttaler gir en anelse fylde.

Designen på vår Kunshan er enkel, mørk og ganske stilig. Byggekvaliteten holder høyt nivå og den slanke basen er svært stabil. Selv når vi holder Kunshan med en hånd, er det ingen tegn til at den vrir seg eller gir fra seg kirkelyder. Hele pakken er rett og slett dønn solid, og det hjelper sikkert at den ikke har optisk drev som bryter opp helheten i konstruksjonen. Bare skjermlokket er litt vinglete.

Tastaturet har lys og god skrivekomfort, for vandringen er ganske lang og trykkpunktet godt definert. Pekeplaten er stor med separate knapper, og det må til på en spillmaskin.

Konklusjon

Kunshan P651S er en meget god spillbærbar for dem som vil ha en slank og ikke veldig tung pakke å bære på.

Ytelsen holder toppklasse og som vanlig fra Multicom kan man velge innmat ganske fritt. Stort sett er det eneste aberet med vår testmodell en svak skjerm. Men det er mulig plukke en skikkelig godbit med 4K hvis man går to lapper opp i pris. Da får man dessuten brikkedisk med på kjøpet.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning