Test: Acer Aspire 5920G (LX.AGS0X.135)

Skrivebordsjuvelen

Acer har lagt det gamle grønnsorte designet på hylla og prøvd seg med noe helt nytt denne gangen. Resultatet er mer enn bare en liten oppgradering. Vi har testet Acer Aspire 5920G (LX.AGS0X.135).

Publisert Oppdatert

Acer Aspire 5920G

Spesifikasjoner

  • CPU: Core 2 Duo T7300
  • RAM: 2GB DDR2
  • Skjermkort: GeForce 8600M GT
  • Bluetooth: Ja
  • Harddisk: 160GB
  • Skjermstørrelse: 15,4"
  • Oppløsning: 1280x800
  • Kortleser: Ja

I mai annonserte Acer at de ville innføre et nytt utseende på sine bærbare, kalt ProFile til Travelmate og Gemstone til Aspire. Acer har samarbeidet med BMW om å utvikle Gemstone, og resultatet er avrundede linjer og et blankpolert sort eksteriør. Mens ProFile bærer en del likhetstrekk med de gamle Travelmate-seriene er Gemstone en totalforvandling til noe som minner oss litt om HPs Pavilion-serie. Vi tar dette ansiktsløftet i mot med åpne armer, for det er svært pent og det var på høy tid å kaste ut den tradisjonelle grønnfargen Acer har brukt før. Vår utgave av Aspire 5920G er basert på Santa Rosa-platformen til Intel. Spesifikasjonsmessig er den et beist med Core 2 Duo T7300 og GeForce 8600M GT. Skjermkortet takler de nyeste spillene og er etter vår mening minimumskravet for en brukbar spillopplevelse på en bærbar. Skjermen er svært klar og lyssterk og egner seg til både spill og film. Dolby-systemet gir fra seg bra i forhold til hva man vanligvis forventer av en bærbar. På undersiden sitter det en subwoofer som gir mer dybde i bassen og som både får bordet og maskinen til å vibrere hvis volumet er høyt nok.

Acer har løst overgangen til Gemstone svært bra, for det er ingenting vi savner fra de gamle variantene. Byggekvaliteten er en helt annen verden med hard og god plast på hele chassiset. Det svakeste punktet er som vanlig skjermen, men her ligger fremdeles Aspire milevis foran det meste av forbrukerbærbare. Tastaturet er mer eller mindre det samme som før, og har god respons på knappene og er behagelig å skrive på. Den store museflaten har to knapper og en egen fireveis rulleknapp. Disse er lette å trykke på, men gir fra seg en ganske høy og hul klikkelyd vi helst skulle vært foruten.

Vi ble svært fornøyde med Aspire 5920G totalt sett. Acer har virkelig tatt behovet til hjemmebrukere på alvor og har laget en serie vi helhjertet kan anbefale. Det eneste virkelig store minuset er at den kun finnes med blank skjerm, for det er og forblir en ulempe når tar med seg maskinen til sterkt opplyste miljøer.

PCMark05

4434

- CPU

5106

- Minne

4315

- Grafikk

4098

- Harddisk

3112

3DMark06

3168

Batterilevetid - normal

3:17 t

Batterilevetid - idle

3:51 t

Batterilevetid - filmtitting

1:47 t

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning