Asus Transformer Pad (TF300) i salg i mai

Så mye koster nye Asus Transformer Pad

I mai kommer nye Asus Transformer Pad i salg i Norge. Med utstyr og funksjoner som kan utfordre iPad. Så mye skal den koste.

KONGEBLÅ: Asus Transformer Pad kommer i to farger. Royal Blue og Iceberg White.

KONGEBLÅ: Asus Transformer Pad kommer i to farger. Royal Blue og Iceberg White. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert
DOKKING: Vi testet Transformer Prime med tastatur og likte godt muligheten for å ha et tastatur integrert med selve nettbrettet.

DOKKING: Vi testet Transformer Prime med tastatur og likte godt muligheten for å ha et tastatur integrert med selve nettbrettet. Foto: Produsent

Asus Transformer Pad (TF300) ble lansert på den store mobilmessen i Barcelona i februar i år.

Nå er det klart at den kommer til Norge i mai. Prisene er også klare. Og prisen kan gjøre Asus Transformer Pad til et bra alternativ til nye iPad.

Det nye nettbrettet får de samme funksjonene som sine brødre (Asus Transformer Prime TF201 og TF700), men litt lavere ytelse. Startprisen på Transformer Pad (TF300) skal likevel ned. Den rimeligste modellen får en pris på 3.299 kroner, mens toppmodellen med tastatur og 3G kun vil koste 4.999 kroner.

Asus selv markedsfører nettbrettet som «mye for pengene».

Det du får er en 10,1 tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 800 punkter, Android i versjon 4.0 Ice Cream, 32 GB lagringskapasitet og det hele drives av Nvidias Tegra 4 4-Plus-1 prosessor. Dette er en firekjerners prosessor med en integrert grafikkprosessor som skal gjøre at du skal kunne vis 1080p video. Betegnelsen «Plus-1» viser til at prosessoren har en ekstra prosessorkjerne som håndterer oppgaver som krever lite muskler. Dette skal spare batteriet og gjør at Asus Transformer Prime kan levere en batterilevetid på 10 timer på selve nettbrettet. Kobler du til tastaturet får du plutselig 5 timer ekstra batterilevetid, totalt opp mot 15 timers batterilevetid.

Asus Transformer Pad (TF300) får du i en dyp blå og sølvhvit farge. Nettbrettet er 9.9 millimeter tykt og veier 635 gram.

Velger man å kjøpe med det tastauret som dokkes til nettbrettet, så får man noe som kan ligne på en liten og let ultrabook. Vi testet Asus Transformer Prime (TF201) i fjor og trillet terningkast 6. Det er ikke mye som skiller den modellen fra nye Transformer Pad (TF300).

Nettbrettet har kamera både foran og bak. Hovedkameraet har en oppløsning på 8 megapiksler og en lysfølsom blender på F/2.2.

Prisene på Asus Transformer Pad ser slik ut:

Asus Transformer Pad TF300T (WiFi)

Kun Pad (nettbrett): 3.299 kroner

Kun Dock (tastatur): 1.299 kroner

Pris Pad + Dock: 4.299 kroner

TF300TG: (WiFi + 3G)

Kun Pad: (nettbrett) 3.999 kroner

Kun Dock: (tastatur) 1.299 kroner

Pris Pad + Dock: 4.999 kroner

Prisen på en ny iPad med 32 GB og 3G/4G (iPad 32 GB Wi-Fi + 4G) er for sammenligningens skyld 5.590 kroner.

Les også:

To knallgode Ultrabooks - små og lette bærbare PC-er

Dette vil Ikea-TV-en koste

Test: Rå bærbar spill-PC

EKSTRA BATTERI: I tastaturet skjuler deg seg fem timer ekstra batterilevetid.

EKSTRA BATTERI: I tastaturet skjuler deg seg fem timer ekstra batterilevetid. Foto: Produsent

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning