Rydde opp på startmenyen

Rydde opp på startmenyen

Etter hvert blir det litt av en jobb å finne fram når du har installert ørten nye programmer og de havner hulter til bulter under «Alle programmer» i startmenyen. Etter hvert må man leke detektiv for å starte opp det en er på jakt etter.

Publisert Oppdatert

Du kan fikse det svært enkelt. Klikk på «Alle programmer» i Start-menyen og høyreklikk hvor som helst. Du får da opp «Sorter etter navn» i den lille menyen som dukker opp. Programmene kommer i riktig alfabetisk rekkefølge og blir mye lettere å finne fram i.

Men det krever at du er oppmerksom på denne muligheten når du installerer programmene. De fleste programprodusentene vil jo at programmene deres blir installert under navnet på bedriften, og det er jo ikke det man vanligvis går og husker. Velg derfor å forandre dette allerede når du installerer programmet. Men har du glemt det, kan du gjøre det i etterkant via «Alle programmer-menyen». Høyreklikk på «Start-knappen» og velg «Utforsk». (Og eventuelt Utforsk mappen alle brukere). Her får du opp hele startmenyen i et vindu. Her kan du endre navn på mapper og snarveier akkurat som du vil for å skreddersy menyen slik som du vil ha den. Tenk samtidig på å lage noen ekstra mapper og sortere programmene i kategorier, eksempelvis verktøy, sikkerhet, grafikk, spill, CD-brenning og så videre. På den måten blir programmenyen både kortere og enklere å finne fram i.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning