Midt på treet

PSData Tundra EL80X

PSData Tundra EL80X leverer mye bra men faller gjennom på litt for mange småpunkter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Høy ytelse

- Dårlig konstruksjon rundt skjerm, middels ergonomi

PSData Tundra EL80X

Spesifikasjoner

  • CPU: Core 2 Duo T7200
  • RAM: 2GB DDR2
  • Skjermkort: GeForce Go 7400
  • Bluetooth: Ja
  • Harddisk: 160GB
  • Skjermstørrelse: 15,4"
  • Oppløsning: 1280x800
  • Kortleser: Ja
  • Vekt: 2,8kg

PSData har lang erfaring med å bygge sammen bærbare maskiner basert på ferdige barebones. Deres Tundra-serie har stort sett levert mye ytelse til en lav pris, og mange har valgt denne serien for å lettere kunne skreddersy en maskin i deres egen ønskede prisklasse. Vårt eksemplar er en ganske anonym og sølvgrå maskin. Designet er alt annet enn glorete, og har det meste av tilkoblingsmuligheter inkludert expresscard, cardbus og firewire. Det eneste vi kanskje savner her er DVI-utgang.

Halvgod ergonomi

Ergonomi er kanskje et av de viktigste punktene med en bærbar. Til tross for at tastaturet bråker og buler litt oppover er det godt å skrive på med riktig trykkmotstand. Vi ble aldri helt fornøyde med museløsningen, selv om den har passe størrelse og gode knapper. Selve tapping-funksjonen her er alt for følsom og scrollingfunksjonaliteten fungerte ikke med standardoppsettet. Vi er ikke spesielt hardhendte med maskinene våre, men vi setter allikevel pris på bærbare som tåler en liten støyt her og der. Den nederste delen av maskinen har grei nok konstruksjon, mens vi helst skulle ha sett hardere plast rundt og bak skjermen. Det er altfor lett å presse skjermen rundt på den nederste biten på midten av hengslene og det skal mest sannsynlig ikke mer enn et godt trykk fra en bok før man har permanente merker på skjermen.

3D-ytelse

PSDatas bidrag utmerker seg på 3D-ytelsen. Med GeForce Go 7600 legger den seg på toppen og kan gjøre nytten som spillmaskin også. Vi ble overrasket over at det fulgte med et stort sett programvare også. PhotoNow!, PowerBackup og PowerDVD er representert. OmniPass har blitt valgt for å drive fingeravtrykkleseren.

Denne maskinen plasserer seg enkelt midt på treet. Spesifikasjonene trekker opp, men vi er kresne på innpakningen og lar det trekke ned. For dem som vil ha en kraftig maskin og ikke har noe imot å være ekstra forsiktige er dette en god maskin.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning