Oppgrader den bærbare

Bærbare PC-er er vanligvis ikke tingen for deg som gjerne vil mekke med boksen din, oppgradere den eller bytte ut deler, men det finnes heldigvis noen unntak.

Publisert Oppdatert

Den eneste fysiske oppgraderingen du kan gjøre selv er å oppgradere minnet og bytte ut harddisken. Minnebrikkene for bærbare maskiner er mindre enn de vanlige, men enkle å montere. På undersiden av maskinen finner du en liten luke som vanligvis holdes på plass med en skrue. Under denne finner du to minneplasser, og en av dem er vanligvis ledig. Få tak i den typen minnebrikke som instruksjonsboken sier er nødvendig, så er det bare å trykke minnebrikken på plass.

Bærbare maskiner benytter 2,5 tommers harddisker som er noe dyrere enn 3,5-tommerne man finner i de stasjonære. Du finner vanligvis harddisken i en luke på undersiden eller på siden av maskinen. Som oftest er den festet med noen skruer, men den er enkel å skru løs. Deretter kan du feste en ny og større disk til kontaktene og skru den til på samme måte.

Alle andre oppgraderinger eller tilkoblinger av nytt utstyr må gjøres eksternt, via USB-, Firerwire- eller PC-Card-portene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning