Asus ROG G750JM (T4012H)

Oppdatert, heftig og prisgunstig

Asus har nylig oppdatert de spillbærbare i ROG-serien. Vår testmodell har fått nyeste generasjon Nvidia-grafikk og den koster ikke skjorta.

RUGG: ROG-spillbærbare fra Asus er store og tunge, men også solide. Bare man har en skikkelig sekk eller bæreveske er de glimrende kompanjonger på LAN-fester.
RUGG: ROG-spillbærbare fra Asus er store og tunge, men også solide. Bare man har en skikkelig sekk eller bæreveske er de glimrende kompanjonger på LAN-fester. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Det begynner å bli en stund siden Asus landet på et Stealth-inspirert design på sine ROG-bærbare, og det fint å se at de fortsatt holder seg til det på nyeste generasjon. Vi synes nemlig det er svært vellykket og passer den omfangsrike maskinen godt. Skarpe kanter og matte flater er passe diskret, samtidig som den ser litt sinna og futuristisk ut.

Maxwell

Det nye, store i med vår testmaskin er GTX860M-brikken fra Nvidia. Denne brikken er basert på den splitter nye Maxwell-arkitekturen, som er mer strømgjerrig enn forgjengeren Kepler. Den yter naturligvis også bedre, og med utgangspunkt i resultatene fra stortesten av spillbærbare i januar-utgaven, viser våre tester at ytelsen ligger midt mellom de Kepler-baserte GTX770M og GTX780M.

Det vil si at man kan dra det meste av spill i FullHD med god kvalitet og bare på enkelte titler må gå ned i kvalitet for å få rykkfri bildeflyt. Da får man mye ytelse for pengene, for dagens testmodell ligger 6500 kroner under ROG-Asusen med GTX780M. Man må forsake brikkedisk og noen GB minne, så sammenligningen er ikke helt rettferdig, men for spillere som vil ha mest for minst blir valget opplagt.

Sammenligner man med mer prisgunstige maskiner fra Multicom så har de GTX780M-bærbare som bare ligger et par tusen over i pris. Multicom har også maskiner med GTX860M som er priset et par tusen under vår ROG.

Hvis man ser på andre oppgaver enn spill, gjør nye G750JM jobben som kraftig skrivebordserstatter helt ypperlig. Firekjerners Core i7 og godt med minne tar alt av oppgaver på strak arm og en stor snurredisk gir god lagringsplass. Den samme snurredisken sørger dog for litt ventetid og seig respons når den må håndtere data.

Kjølingen er både effektiv og stillegående, og bortsett fra viftegrillene bak blir ingen deler varme. Stort sett er den nesten helt stille, mens man på det verste kun hører et jevnt sus av luft som flyttes.

Batteritiden er god med mer enn tre timer i testen for variert hjemmebruk.

STILIG: Matte flater og skarpe kanter gir Asus ROG G750JM (T4012H) et tøft utseende som passer godt til PC-en.
STILIG: Matte flater og skarpe kanter gir Asus ROG G750JM (T4012H) et tøft utseende som passer godt til PC-en. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Thunderbolt

Spesifikasjoner: Asus ROG G750JM (T4012H)

 • Prosessor: Intel Core i7 4700HQ
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 860M
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
 • RAM: 12 GB
 • Lagring: 1000 GB, 7200 opm
 • Skjerm: 17,3 tommer, TN, matt
 • Oppløsning: 1920*1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 n/ac, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbp/s
 • Kamera: 1,3 megapiksel
 • OS: Windows 8.1 64-bit
 • Vekt: 4,5 kg
 • Laveste nettpris: 9419 kroner hos dustinhome.no

Vi liker at Thunderbolt er på plass, og minner om at MiniDisplayPort-kabler passer i Thunderbolt-kontakten. Med fire USB3, HDMI, VGA og Gigabit Ethernet må den sies å ha mer enn det som forventes.

Killer Wireless N skal redusere treghet ved spilling over trådløst nett og den har også støtte for AC-standarden.

Skjermen er en middels lyssterk 17-tommer med matt front og TN-panel. Innsynsvinklene er faktisk ganske gode, og kontrast, sortnivå og fargegjengivelse ser ut til å være bra.

Lyden fra de innebygde høyttalerne er grei, og det sitter en liten basshøyttaler på undersiden som gir en anelse ekstra fyldig lyd.

Tastaturet har god skrivekomfort takket være lang vandring og godt trykkpunkt, og spillere blir nok også fornøyd. Pekeplaten er stor med helt separate knapper, som har ru overflate og lang vandring. Både tastatur og museknapper er så godt som lydløse.

Konklusjon

Asus tilfredsstiller tilhengerne og opprettholder ROG-serien av spillbærbare som noe av det beste man kan anskaffe i kategorien slepbar.

Den duger utmerket som kraftig skrivebordserstatter også, for den har ytelsen som trengs og det meste man måtte ønske seg av tilkoblinger, samtidig som den er stillegående.

Les også:

SUPERT: Tastaturet og pekeplaten, med helt separate museknapper, er en fryd 
å bruke.
SUPERT: Tastaturet og pekeplaten, med helt separate museknapper, er en fryd å bruke. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Tastatur til iPad: Testvinneren gjør iPad-en din om til en Macbook (nesten)

Chromebook: Billig, men bra nok?

Slik får du ChromeOS i Windows 8

Testresultatene til Asus ROG G750JM (T4012H).
Testresultatene til Asus ROG G750JM (T4012H).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning