Verdt kronasjene

MSI P6N SLI Platinum

Med god ytelse og mange funksjoner er MSI P6N SLI Platinum verdt hver eneste krone.

Publisert Oppdatert

MSI P6N SLI Platinum

Spesifikasjoner

  • Sokkel: LGA775
  • Brikkesett: nForce 650i SLI
  • S-ATA: 4
  • SLI: Ja
  • USB2.0: 8
  • Firewire: 2
  • Minne: maks 4 x 2GB

MSI P6N SLI Platinum er et hovedkort i øvre mellomklasse med brikkesettet NVIDIA nForce 650i SLI. Det er sjelden vi tester hovedkort i HjemmePC, men når det først skjer får kortene gjennomgå til de vingler. Testoppsettet denne gang er basert på Intel Core 2 Duo E6600, 2GB Corsair DDR2 800MHz minne, Seagate Barracuda 200GB 7.200RPM S-ATA-harddisk og XFX GeForce 7950GT. For sammenlikningens skyld har vi kjørt de samme testene på vårt referansekort, Intel D975XBX2 (Bad Axe 2), med brikkesettet Intel 975X.

Funksonsrikt

En av fordelene med å velge et hovedkort i høyere prisklasse er at man ofte får mye funksjonalitet og en mer omfattende bundle. MSI er flinke til å pakke esken full av godsaker, og det følger med rund IDE-kabel, løs brikkesettvifte, ekstra brakett med firewire-port og den velkjente diagnose-braketten som er nyttig når man skal feilsøke. Av en eller annen rar grunn følger det bare med tre S-ATA-kabler og to strømadaptere til de fire S-ATA-portene på hovedkortet, men vi hadde ikke forventet fullt sortiment i denne prisklassen allikevel. Hovedkortet i seg selv er spekket med funksjonalitet og kommer med det meste av tilkoblinger. Her er PS/2- og parallellporter representert i tillegg til firewire, eSATA, gigabit ethernet, S/PDIF og surroundlyd. Det er fire USB2.0-porter på selve hovedkortet, to på diagnose-bracketen og ytterligere to hvis man har kabinett med USB-tilkoblinger i fronten. Layouten er i klassisk MSI-stil og fungerer veldig bra når kortet skal monteres. Mange SLI-hovedkort er slik at man mister PCIe 1x-sporet om man bruker to store skjermkort i SLI-modus, men på P6N SLI Premium har 1x-sporet blitt plassert helt øverst slik at man får brukt det nesten uansett skjermkortkonfigurasjon.

Stabilt

Hovedkortet ble brukt sammenhengende i flere dager til alt fra kontoroppgaver til spilling uten at vi opplevde hikke. Da dette ble for kjedelig, overklokket vi prosessoren en smule og lot systemene kjøre Prime95 for å se hvem av dem som krasjet først. I BIOS-en finnes det en rekke hendige funksjoner for hobbyoverklokkere, og MSI-kortet holdt seg fremdeles gående da Intel-kortet ga seg etter litt over to døgn. Til Intels forsvar vil ingen noen sinne kjøre kortene under slike ekstreme forhold over så lang tid annet enn for kuriositetens skyld.

Som vi ser på ytelsestestene ligger MSI P6N SLI Platinum et lite sprang foran Intel D975XBX2, til tross for at sistnevnte ligger merkbart høyere i pris. Med dette kan vi se oss godt fornøyde og vi kan trygt anbefale det til de som skal bygge et Core 2-basert system i nær fremtid.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning