Hardware

MS Wireless Laser Desktop 6000 v.2.0

Tastatur og mus er kanskje ikke det første du forbinder med toppmodeller, men det er kanskje på tide med en utskiftning?

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Godt tastatur og suveren mus.

- Dårlig rekkevidde.

En oppgradert versjon av tastatur modellen 6000 bundlet sammen med en lasermus i toppklasse er nå ute i butikken. Tastatur og mus er i grunn kjedelige greier. Samtidig som det er blant det mest brukte periferiutstyret, og dermed en viktig premissleverandør for å trives foran datamaskinen. Det er ingen grunn til å ta til takke med det nest beste. Et nytt tastatur eller mus er ingen dårlig investering for å få en bedre IT-hverdag. Tastene på Wireless Laser Desktop 6000 v2 er etter vår smak gode å taste på. For oss skal et godt tastatur ha god hardhet og gi lite støy. Det verste vi vet er slappe taster som støyer like mye som usympatiske potetgullknaskere. Tastaturet er utvidet med en rekke taster, eller snarveier om man vil. Det er egne knapper for å lese mail, styre nettleseren eller leke med Gadgets i Windows Vista. Men alt dette er staffasje for et tastatur er aldri bedre enn hvordan tastene er i praktisk bruk.

Annerledes

For å gjøre tastaturet ergonomisk riktig er tastene plassert i en bue og sunket ned i en grop. Vi kan ikke umiddelbart si at de ergonomiske løsningene føles så mye mer riktige enn vanlige rektangulære tastatur, men det er kanskje noe vi vil merke etter hvert, og ikke bare noen få ukers testing?

Tastaturet er av den trådløse sorten og skulle derfor være spesielt godt egnet til å styre stue-pc-en. Det er ikke riktig. Rekkevidden er under 2 meter og det er de færreste som sitter så nærme TV-en. Den trådløse lasermusen som følger med er noe av det bedre vi har testet. Svært presis respons og en trådløs mus som ikke krangler er akkurat slik vi liker det.

Web: www.microsoft.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning