Nå kan du kjøpe Surface i Norge

Microsofts iPad-utfordrer i salg nå

I dag får du kjøpt Microsoft Surface i Norge.

FORNØYD: Adm. direktør i Microsoft Norge forteller at hun har brukt Microsoft Surface RT i snart tre måneder. I dag får du kjøpt nettbrettet i Norge.
FORNØYD: Adm. direktør i Microsoft Norge forteller at hun har brukt Microsoft Surface RT i snart tre måneder. I dag får du kjøpt nettbrettet i Norge. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert
MAGNET: Både touch- og type-tastaturdekselet til Surface RT festes ved hjelp av magneter. Her viser Christian Almskog at magneten er kraftig nok til at nettbrettet henger fast selv om du bare holder i tastaturet.
MAGNET: Både touch- og type-tastaturdekselet til Surface RT festes ved hjelp av magneter. Her viser Christian Almskog at magneten er kraftig nok til at nettbrettet henger fast selv om du bare holder i tastaturet. Foto: Hallvard Lunde

Apple eier nettbrettmarkedet med sine ulike versjoner av iPad, men i dag får Apple en ny konkurrent i Norge og 12 andre land. Fra før har Microsoft Surface RT i vært i salg i noen store markeder i Europa som Tyskland, Frankrike og Storbritannia foruten USA.

Vi trillet en 5-er da vi testet Microsoft Surface RT tidlligere i år.

Startprisen for Microsoft RT er 3.890 kroner for 32 GB versjonen, mens du må ut med 4.590 kroner for en versjon med 64 GB lagringskapasitet. Begge har plass for ekstra minnekort, slik at du kan legge til et minnekort på inntil 64 GB. Foreløpig har Surface RT ikke støtte for SIM-kort og mobilt bredbånd. Til sammenligning koster en 32 GB iPad 4590 kroner og 64 GB versjonen koster 5290 kroner.

Microsoft Surface RT kjører RT-versjonen av Windows 8. Dette betyr at du kun kan installere apper (programmer) via Windows Store. På Microsoft Surface Pro, som ble lansert i USA for noen dager siden, kjører en fullversjon av Windows 8, noe som gjør at du kan installere alt av programmer som kan kjøre på Windows 8.

Inkludert i pakken med Windows 8 RT får du også en versjon av Microsoft Office (ikke Outlook) og du får med touch-dekselet som fungerer både som tastatur og deksel. Vi testet dette tidligere i år, og ble imponert over hvor bra tastaturet var. I tillegg finnes det enda et tastaturdeksel med navnet Type Cover. Dette er to millimeter tykkere enn Touch-dekselet, men skal ha en bedre skrivekomfort.

Microsoft selv har klokkertro på at Microsoft Surface RT vil bli godt mottatt i markedet.

- Jeg har selv testet Surface RT i tre måneder og har brukt det på jobb, på reiser og privat. Det har vært en god opplevelse, sier adm. direktør i Microsoft, Hege Skryseth.

Blant salgsargumentene Microsoft håper skal gå hjem både hos forbrukere og hos bedrifter er sikkerheten på Surface.

- Surface RT har en rekke av de samme sikkerhetsfunksjonene du finner i Windows 8, som brukerpålogging, Exchange med de sikkerhetsregler og - retningslinjer bedriften setter som bruk av passord og mulighet for fjernsletting, mulighet for kryptering av harddisk, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft.

- Med forskjellige brukerkontoer for meg og mine barn, kan jeg trygt la min datter på fire år bruke nettbrettet mitt uten å måtte bekymre meg for at noen av mine apper eller data kan bli slettet, forklarer Christian Almskog som er direktør for forbrukerproduktene i Microsoft Norge.

Mangelen på apper i Windows 8 har vært en kritikk som har gått igjen hos nesten alle som har testet Windows 8.

- Vi lanserte Windows 8 i oktober og alt nå har vi over 30.000 apper. De fleste kan også kjøres på Surface RT, sier teknologidirektør Børge Hansen. Han sier Microsoft gjør mye for at programvareutviklere skal oppleve at Windows 8 er den beste plattformen å utvikle til - og at bedrifter lykkes med sine forretningsmodeller på Windows-plattformen.

Microsoft Windows RT er i dag i salg hos Elkjøp, Expert, Lefdal og Siba og hos Microsoft egen nettbutikk.

Les også:

Billig og bra nettbrett.

iPad-roboten som kan oppleve verden for deg.

Raskere og sikrere internett helt gratis.

STATIV: Surface har en integrert støtte i ryggen.
STATIV: Surface har en integrert støtte i ryggen. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning