Microsoft LifeCam VX-6000

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra oppløsning og bilde

+ Zoom-funksjon og styremuligheter

+ Mikrofon

- Lite ekstra programvare

- Tung å installere

Zoom og mikrofon

Microsoft LifeCam VX-6000 er designet som en liten kuleformet UFO med en fot som kan hektes på skjermen - dersom skjermen har en skarp kant. Ellers fester den dårlig, og den er heller ikke spesielt stabil på et bord.

LifeCam VX-6000 er ikke «plug'n play», og det poengteres med en tape over USB-kontakten at den ikke må tilkoples før drivere og nytteprogrammer er installert. Likevel gikk ikke installasjonen knirkefritt, og vi måtte innom kontrollsenteret i XP for å velge riktige video- og mikrofondrivere. Med andre ord ville nok hjemmebrukeren stå fast og eventuelt ringe support.

Med på lasset følger kun styreprogrammet for bilde, lyd og videoopptak. Kameraet er optimalisert for Microsoft Live Messenger, og knappen på toppen av kameraet er en hurtigtast til Messenger-klienten. Ellers er det sparsomt med nytte og moroprogrammer, bortsett fra muligheten til å legge inn morsomme (gjesp) effekter som fisk, insekter og kaniner i bildet.

Men det LifeCam VX-6000 mangler i nytteprogrammer tar det igjen på funksjonssiden. En innebygd god mikrofon er en ubetinget fordel. Det samme er 3 ganger digital zoom og muligheten til å flytte fokus rundt i bildet. Zoomingen ser ikke ut til å gå nevneverdig ut over oppløsningen. Ved VGA-oppløsning var bevegelsene på skjermen godt synkronisert med det vi gjorde foran kameaet, mens forsinkelsen naturlig nok ble større med større oppløsning. Største valget er 1,3 megapiksler for video og 5.0 megapiksler for foto, noe som naturligvis krever interpolering og stiller i en annen klasse en et digitalkamera med samme oppløsning.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning