Belkin Laptop Cooling Pad

Kald bærbar

Belkin Cooling Pad er ikke høyteknologisk. Det er en plastplate som gir mulighet for rom mellom en bærbar PC og bordet. Montert på platen er det en vifte som drives av USB-strøm. Det er alt. Er det nok?

Publisert Oppdatert

Vi har testet Belkin Laptop Cooling Pad, og etter et døgn testing har vi fått klare resultater:

Til testen har vi brukt en bærbare PC som har store problemer med overheting:

HP Pavilion dv2000 Intel® Core™ Duo Processor T2050 1.60GHz, Level 2 cache 2 MB 2 Gigabyte DDR2 533 MHz Minne 80 GB EIDE harddisk, SATA på 5400 RPM

Som måleinstrument har vi brukt Speedfan 4.28

I bruk

Ved bruk av all kapasitet til CPU opplevde vi at PC-en etter 10 minutter gikk i hvilemodus. Dette skyltes at PC-en beskytter seg selv om den når en viss temperatur. I vårt tilfelle er denne grensen på 90 grader. 90 grader på CPU er ekstremt høyt, og vil føre til at CPU klokker seg selv ned til veldig lav frekvens. Dette merket vi i vår bruk av PC, da ytelsen var særdeles lav. Selve kabinettet ble utrolig varmt, spesielt over harddisken, da den i likhet med CPU-en jobbet mye. Harddisken har på de aller fleste bærbare ikke noen effektiv kjøleløsning, så all temperaturøkning vil bli ledet rundt i kabinettet.

Vi merket oss en økning i hastighet på operasjonene bare sekunder etter at Belkin Laptop Cooling Pad var montert på. Vi ble nødt til å montere opp kjøleløsningen kjapt, da PC-en som sagt gikk i hvilemodus pga for høy temperatur.

Lyden av Belkin Laptop Cooling Pad er mildt sagt høy. Den har en åpen vifte, og både brukeren og kolleger opplevde merkbar støy. Uten musikk eller annen støy i bakgrunnen var det ikke behagelig å bruke kjøleløsningen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning