Billig eleganse

HP Pavilion dv6287eu

HP skiller seg ut med Pavilion dv6287eu, og presenterer en maskin som er både pen og solid.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God konstruksjon, god lyd, fjernkontroll

- Klikkete tastatur, ekstremt varm lader

HP Pavilion dv6287eu

Spesifikasjoner

  • CPU: Turion X2 TL-56
  • RAM: 1GB DDR2
  • Skjermkort: GeForce Go 7200
  • Bluetooth: Ja
  • Harddisk: 160GB
  • Skjermstørrelse: 15,4"
  • Oppløsning: 1280x800
  • Kortleser: Ja
  • Vekt: 3 kg

HP Pavilion dv6287eu kan stille opp med testens friskeste utseende. Kabinettet har glossy finish og striper i designet. Heldigvis for HP har de holdt seg langt vekk fra det glorete, og truffet rett på det stilrene. De har også testens eneste bidrag med AMD Turion X2 istedenfor Intel Core 2 Duo. I esken følger det med en pusseklut og en fjernkontroll. Den lille og tynne fjernkontrollen har knapper for navigasjon, volumkontroll, media center og dvd-avspilling og kan puttes inn i expresscard-sloten hvis denne er ledig. HPs programvare QuickPlay er en slags forenklet Media Center som fjernkontrollen er skreddersydd for å navigere i. Dette er en hendig bonus for de som bruker den bærbare til å spille av film og musikk.

Solid

Etter å ha lirket og trykket rundt på kabinettet en stund kunne vi konkludere med at dette definitivt er testens mest solide bidrag. Selv om den glossy finishen kanskje er litt mer utsatt for riper, er plasten tjukk og stiv på stort sett hele maskinen. Dette gjør at vi kan legge litt trykk både foran ved musa og over lokket uten å føle at vi kommer til å ødelegge noe. På undersiden finner vi hele seks gummiknotter som gjør at man ikke skader flater man legger den på. Maskinen kommer ut på toppen sammen med Acers bidrag når det kommer til ergonomi. Den er behagelig å jobbe på i lengre perioder, og det eneste vi har å utsette på her er litt klikkelyder på tastaturet.

Underholdning

Som underholdningsmaskin er det bare på sin plass at maskinen har noenlunde ordentlig lydløsning. Altec Lansing har HP valgt, og det kommer godt med når man spiller film. Kameraet montert på skjermen gir også mer enn godkjent bilde til sitt bruk. Når man har klart å klusse til oppsettet har HP en svært enkel og grei gjenopprettingsløsning innebygget på en egen partisjon. Her får man også tatt sikkerhetskopi av filene man måtte ha lagt på systemet selv. Det følger også med en oppdateringsveiviser for driverne på maskinen slik at man slipper å rote rundt på sidene til HP eller til komponentprodusentene. Ytelsesmessig kommer maskinen lavere ut enn Acers bidrag i tilsvarende prisklasse, men vi kan glatt overse dette til fordel for et mye mer stilig og solid design.

HP Pavilion dv6287eu falt godt i smak hos oss. HP har løst overgangen til Vista på en bra måte og vi kan anbefale denne til alle som vil ha en laptop til film og musikk eller til å ta med seg på skolen. Prisen er i tillegg svært hyggelig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning