Cisco Linksys E1500

Grei billigruter

Cisco Linksys E1500 er en forholdsvis billig trådløs router. Den byr på fire nettverksporter, samt trådløst nettverk selvsagt.

BILLIG: Cisco Linksys E1500 er en rimelig trådløs ruter som gjør jobben om du ikke skal ha noen form for ekstrafunksjoner.
BILLIG: Cisco Linksys E1500 er en rimelig trådløs ruter som gjør jobben om du ikke skal ha noen form for ekstrafunksjoner. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Det er ingenting i veien med utseendet til Cisco Linksys E1500. En router er vel uansett ikke noe man vil vise fram på veggen, men E1500 er i alle fall nøytral, glatt og sort.

På baksiden gjemmer det seg fire nettverksporter, og routeren støtter wi-fi-standardene 802.11b, g og n.

Et av målene til Linksys er at routeren skal være enkel å ta i bruk, noe de har gjort ved hjelp av en enkel, liten programvare, som raskt gir deg kontroll over de mest grunnleggende funksjonene i routeren.

Det fungerer for så vidt bra, men så snart du vil gjøre noe mer avansert enn å endre navn og passord på det trådløse nettet, må du inn på nettgrensesnittet. Her inne kan du åpne porter og sette opp DHCP-reservasjoner og lignende. Du kan også endre IP-adressen til routeren om du vil, men gjør du det, vil programvaren som fulgte med plutselig slutte å fungere. De mer avanserte brukerne vil antagelig foretrekke webgrensesnittet uansett.

Linksys lover en hastighet på opp til 300 Mbps på det trådløse nettet. De hastighetene opplevde ikke vi («opp til» er nok utrykket å legge vekt på her). Vi fikk likevel akseptable hastigheter, og nok til å streame HD.

Spesifikasjoner: Cisco Linksys E1500

Nettverksporter: 4

LAN-hastighet: 10 / 100 Mbps

Wi-Fi: 802.11 b/g/n

Frekvens: 2,4 GHz

Antenner: 3 interne

Litt verre er det da at routeren ikke støtter gigabit LAN. 100 Mbps er dermed topphastigheten på kablet nettverk, noe vi synes er litt for dårlig.

På den positive siden er routeren svært rask til å komme seg i gang igjen etter å ha mistet strømmen eller er blitt nullstilt.

Linksys E1500 er en enkel og grei router som gjør det meste man kan forvente fra en router.

Prisen er heller ikke avskrekkende, men du får ikke akkurat noe fartsmonster her.

Les også:

Test: Stor og super PC-skjerm

iPad-trikset det er lurt å kunne i sommer

Test: Liten og kraftig mini-PC

LETT: Skal du gjøre enkle endringer kan dette brukergrensesnittet fungere, men for litt mer avanserte endringer må du inn i webgrensesnittet for ruteren.
LETT: Skal du gjøre enkle endringer kan dette brukergrensesnittet fungere, men for litt mer avanserte endringer må du inn i webgrensesnittet for ruteren. Foto: Produsent
ADMINISTRER: Webgrensesnittet til Linksys E1500 er velkjent om du har hatt en Linksys-ruter tidligere.
ADMINISTRER: Webgrensesnittet til Linksys E1500 er velkjent om du har hatt en Linksys-ruter tidligere. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning