Apple gir bort Office-pakken sin gratis

Gratis iWorks til alle – også Windows-brukere

Nå kan også Windows-folket bruke iWorks fra Apple. Og det er helt gratis.

GRATIS iWORKS: Nå blir iWorks gratis tilgjengelig også for Windows-brukere.
GRATIS iWORKS: Nå blir iWorks gratis tilgjengelig også for Windows-brukere.
Publisert Oppdatert

iWorks er Apples egen Office-pakke som består av Pages (tekstbehandler), Numbers (regneark) og Keynote (presentasjon). Disse programmene er direkte konkurrenter til Microsoft Office-pakke og produkter som Word, Excel og PowerPoint.

Gratis iWorks for Windows

Mens iWorks-programmene tidligere kun har vært tilgjengelig på Apples egne enheter, som Macbook, iMac og iPad, blir de nå tilgjengelig for alle – også Windows-brukere – via Apples skytjeneste iCloud.com.

Alt du trenger er en Apple ID, noe du har om du eier et Apple-produkt eller bruker en Apple-tjeneste/program som iTunes.

Logg på www.icloud.com og du finner Pages, Numbers og Keynote på startsiden til iCloud. Programmene er merket som betaprogrammer, noe som betyr at de ikke er 100 prosent ferdigutviklet og at man som bruker kan oppleve at ikke alt fungerer slik det skal.

iWorks på norsk

Vi fikk en advarsel om at tjenesten ikke finnes på norsk da vi logget inn på Pages. Likevel så vi at svært mye alt var oversatt til Norsk.

Microsoft har alt i lengre tid tilbudt sin Office-pakke i en online-versjon via Office Online. Her trenger du en Microsoft-konto for å logge på. Du har en Microsoft-konto om du bruker Outlook.com, Hotmail.com eller har en enhet med Windows 8.

Gratis office

Office Online er «lettversjoner» av selve Office-pakken. Microsoft Office 365 Home, som er forbrukerversjonen av Microsofts Office-pakke, koster 79 kroner per måned, men da kan du bruke den på inntil fem PC-er og du 1 terabyte med nettbasert lagring via skytjenesten One Drive for hver bruker. Altså opp til 5 terabyte med lagringsplass. Det alene kan være verdt prisen for Office 365 Home.

På iWorks-løsningen til Apple har man kun én gigabyte lagringsplass.

Microsoft har også tidligere lansert en gratis Office-pakke til iOS-enheter som iPhone og iPad – i tillegg til Android.

Se skjermbilder fra iWorks på iCloud.com her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen