Google Chrome 40

Verdens mest populære nettleser

Chrome er verdens mest populære nettleser, men er den best?

POPULÆR: Google Chrome er verdens mest populære nettleser.
POPULÆR: Google Chrome er verdens mest populære nettleser.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Verdens mest populære nettleser

+ God på utvidelser

+ Godt med funksjoner

+ God støtte på webstandarder

+ Rask

- Bruker mye minne når mange faner er åpne

ANONYM: Legg merke til at du kan surfe anonymt om du velger nytt inkognitovindu i Chrome-menyen.
ANONYM: Legg merke til at du kan surfe anonymt om du velger nytt inkognitovindu i Chrome-menyen. Foto: Skjermbilde

Google Chrome er en gratis nettleser utviklet av Google, og er tilgjengelig for Windows, Mac OS X, Android og iOS. Denne nettleseren var verdens mest populære nettleser i januar 2015, ifølge tall fra statcounter.com.

Nettleseren er minimalistisk, rask og har god støtte på webstandarder. Den har en god fanefunksjon, er god på bokmerker, Chrome er også god på utvidelser, du finner disse på chrome.google.com

Synkronisering

Google Chrome tilbyr også mulighet for synkronisering av bokmerker, historikk og annen brukerdata. For å få tilgang til synkroniseringsfunksjonen, må vi først logge oss på med Google-konto via verktøyikonet øverst til høyre i nettleseren, og så velge Innstillinger, og deretter Logg på Chrome.

Hvis vi skriver about:flags i adressevinduet, får vi tilgang til eksperimentelle funksjoner i nettleseren. Google Chrome mangler imidlertid avansert innstillingsmulighet via about:config, slik Firefox tilbyr.

Google Chrome er god på sikkerhet. Nettleseren tilbyr surfing uten at den legger spor etter seg, dette skjer ved å åpne et nytt inkognitovindu. Nettlesere tilbyr blant annet beskyttelse mot nettfisking og skadelig programvare. Vi får tilgang til disse innstillingen via verktøyikonet øverst til høyre i nettleservinduet, og menyvalget "Innstillinger", og vi må også klikke videre på "Avanserte innstillinger", for å få tilgang til sikkerhetsinnstillingene.

God på det meste

Google Chrome er en god nettleser på det meste. Det eneste den sliter med er minnebruk, hvis vi har mange faner åpne samtidig. Dette har sammenheng med Chromium-motoren, det vil si at nettleseren kjører én ekstra prosess for hver fane som åpnes. Har du rikelig med fysisk minne installert i din datamaskin, skal imidlertid ikke dette være noe problem.

Ytelsestester

  • Sunspider JavaScript: 201,6 ms
  • V8 Benchmark Suite: 25597
  • Peacekeeper Futuremark: 4668
  • Octane: 26223

Google Chrome får toppresultat i Octane-testen, er nest best i V8 Benchamark-testen, og får et middels resultat i de andre hastighetstestene. Det betyr at nettleseren har god hastighet.

Du finner detaljene fra testene her.

Konklusjon

Google Chrome er uten tvil en av de beste nettleserne. Den er rask, god på utvidelser og god på webstandarder. Det eneste negative med denne nettleseren er at den bruker mye minne, hvis vi har mange faner åpne samtidig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning