Bamboo Wacom

Godteri for digitale kunstnere

Hvis du er en kreativ sjel kommer du mye lenger med et tegnebrett enn en datamus.

Publisert Oppdatert

Elektroniske tegnebrett var tidligere så dyre at de kun var forbeholdt profesjonelle grafiske designere. Folk som definerte det som et arbeidsredskap, og dermed kunne rettferdiggjøre den høye prisen når de behandlet bilder eller utviklet grafikk med en digital penn på et elektronisk tegnebrett. Slik er det ikke lenger. Prisen og mulighetene har gjort det mulig for alle å kommunisere med programvare ved hjelp av en elektronisk penn. Bamboo-tegnbrettet fra Wacom er beregnet for glade amatører eller folk som av helsemessige årsaker er på jakt etter et alternativ styringsredskap til PC-en, for å hindre musesyken.

Tegnebrettet har en styringsflate tilsvarende et A6-ark i Wide-format og pennen er på størrelsen med en tykk kulepenn. Pennen ligger godt i hånden og gir 512 nivåer av trykkfølsomhet, og kommuniserer med tegnebrettet helt uten bruk av batterier. Proffene vil sikkert hevde at pennen burde hatt 1024 nivåer av trykkfølsomhet, men vi tviler på at vanlige brukere vil merke den store forskjellen.

Best med Windows Vista Tegnebrettet fungerer utmerket i Windows XP, men det er i Windows Vista at brettet virkelig skinner. Under panseret har Windows Vista arvet mye av funksjonaliteten fra Tablet PC, slik som skriftgjenkjenning og muligheten til å bruke tegnebrettet for å skrive rett inn i programvaren. I Windows Vista er det ikke noe problem å skrive rett inn i Office 2007, helt uten bruk av eksterne drivere. Dessverre er skriftgjenkjenningen kun tilgjengelig på engelsk.

Konklusjon Det krever en god del tilvenningstid å bli glad i et tegnebrett, men i de rette hendene kan mye kreativt arbeid utrettes med det. Enten det dreier seg om å lage digitale kunstverk i tegneprogrammer som Painter eller avansert bildebehandling i Photoshop. Noe kjent-å-ha enhet er dette tegnebrettet ikke. Har du ikke stor nok interesse for å kommunisere med PC-en med en elektronisk penn vil det neppe bli brukt og tar bare unødvendig plass på skrivebordet og en tusenlapp fra lommeboka.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning