Test: Toshiba Qosmio G40-10P

Fullspekket underholdningskjempe

Qosmio G40 er et ganske unikt produkt, og Toshiba har ikke lagt fingrene mellom når det kommer til underholdning.

Publisert Oppdatert
Qosmio er spekket med multimediefunksjonalitet, og er Toshibas serie for komplette underholdningsmaskiner.
Qosmio er spekket med multimediefunksjonalitet, og er Toshibas serie for komplette underholdningsmaskiner.

Toshiba Qosmio G40-10P

Fakta:

  • Skjerm: 17"
  • Prosessor: Core 2 Duo T7300
  • Minne: 2GB DDR2
  • Oppløsning: 1920x1200
  • Harddisk: 2x 160 GB
  • Grafikk: GF 8600M GT
  • Fjernkontroll: Ja
  • Optisk: HD-DVD-brenner
  • Vekt: 4,4 kg

Qosmio er spekket med multimediefunksjonalitet, og er Toshibas serie for komplette underholdningsmaskiner. Størrelsen på Qosmio G40 er ganske oppsiktsvekkende siden den lett kan forveksles med en 19-tommer når lokket er lukket. Plassen er heldigvis ikke bortkastet. Det ekstra rommet på siden av skjermen er brukt til høyttalere. Sammen med subwooferen på undersiden gir de lyd som er langt over standarden på bærbare. Selv om det ikke kan måle seg opp mot et godt stasjonært anlegg har det både god nok lydkvalitet og godt nok trøkk til at vi hadde giddet å se film med det. Både maskin og bord begynner å rumle på grunn av bassen, i tillegg kan volumet justeres såpass høyt at du kanskje får naboene på nakken.

Full HD

En stor fordel for Qosmio G40 er at den har et LCD-panel med oppløsning på 1920x1200. Dette betyr for de HD-frelste at full HD (1920x1080) kan spilles av uten skalering. Skjermen har også en god «glossy» finish som ikke reflekterer altfor mye. Maskinen kommer med en HD DVD-brenner, som også gjør sitt for HD-opplevelsen. I tillegg til å kunne brenne på så godt som alle DVD-formater, tar den tolags HD-DVD-R-plater som har kapasitet på opptil 30 GB. Foreløpig er disse ganske kostbare med en pris på nesten 800 kr for en fempakning, så enn så lenge er det bedre å ta sikkerhetskopier av HD-filmer til harddisken istedenfor.

Mangler polish

Toshiba er ingen Apple når det kommer til design. Det glorete grønne klistremerket kan pelles av, men blandingen av sølvknotter, blank hvitt og matt sort får du ikke gjort noe med. Et stort minus for Qosmio, for vi mener at en viss mengde med stil burde ha inngått i prisen. Funksjonsmessig er chassiset helt greit, det eneste irritasjonsmomentet vi finner ved vanlig bruk er at fingeravtrykksleseren er plassert midt mellom museknappene.

Qosmio G40 kommer med Vista Ultimate, som har alle funksjoner fra Enterprise og Home Premium. Med mindre du trenger muligheten for både å kunne melde maskinen inn i et domene og kjøre mediesenter er Ultimate bare en kostbar markedsføringsgimmick. Kanskje kunne maskinen heller kommet med 4GB RAM istedenfor?

Vi liker konseptet til Qosmio og det mangler ikke på funksjonaliteten. Hvis du sikler etter funksjonaliteten G40 tilbyr og kan leve med designet, skal vi ikke fraråde deg å kjøpe den.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning