Option GlobeSurfer II 7.2

Eget WLAN hvor som helst

Det finnes etter hvert mange løsninger for å ta med seg internett på hytta. Er det 3G-dekning der du har hytte, burde denne kjekke boksen være ekstra interessant.

Publisert Oppdatert

GlobeSurfer II er rett og slett en trådløs router som får internettilgangen via mobilnettet. Man putter simpelthen SIM-kortet i routeren, og kobler seg trådløst til routeren med hvilken som helst PC med trådløst nettverk. Vi har testet routeren med SIM-kort fra Telenor, og det skulle vise seg at det er mange fordeler med en slik router framfor USB-modemet som kommer med abonnementet.

Det største problemet med USB-modemet er at det sitter fast i PC-en, og hvis det er dårlig dekning blir du nødt til å styre med USB-skjøtekontakter for å få selve modemet til å ligge der det er best dekning. Det er heller ingen mulighet til å koble til en kraftigere antenne i modemet, og dermed viste det seg å fungere ganske dårlig, i hvert fall på min egen hytte.

GlobeSurfer II løser problemet, og gir dermed tilnærmet full frihet i forhold til hvor på hytta man vil sitte med PC-en. For det første virker det som om routeren har bedre mottak enn USB-modemet, og for det andre er det mye enklere å få satt routeren der mottaket er bra. Dette er akkurat de samme erfaringene vi har med ICE USB-modem kontra ICE router. Dessuten, hvis dekningen er dårlig, kan du montere ekstra antenne til GlobalSurfer. Routeren støtter både HSDPA, EDGE og GPRS, men det gjelder jo å få inn best mulig signal slik at man får best mulig hastighet.

Routeren har de aller fleste funksjoner en vanlig bredbåndsrouter har, men siden den er koblet til mobilnettet, skal det faktisk være mulig å koble til en analog telefon, og bruke denne til å ringe via det samme abonnementet. SMS kan sendes og mottas via web-grensesnittet til routeren, og displayet vil vise om du har uleste SMS eller ubesvarte anrop.

Dette er ikke et produkt du bruker med et helt vanlig abonnement, selv om det er mulig. Du bør definitivt ha et abonnement med en fastpris på datatrafikk, ellers blir det fort veldig dyrt. Hastigheten du oppnår, er helt avhengig av dekningen og hva som er tilgjengelig i nettet til operatøren din. GlobalSurfer støtter uansett opp til 7.2 Mbps. Routeren veklser naturligvis automatisk mellom GPRS, EDGE, UMTS og HSDPA, men dersom du har tenkt å bruke den i et område som kun gir EDGE, bør du kanskje vurdere ICE sin løsning i stedet.

Veiledende pris: 3.500 kr Leverandør: www.emcom.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning