Doble lydkort

Du har kanskje prøvd å sette inn flere grafikkort i maskinen din, og funnet ut at det fungerer utmerket, slik at du kan jobbe med doble skjermer. Ikke så mange har eksperimentert med flere lydkort i maskinen på én gang. Det kan nemlig også fungere, men med enkelte begrensninger.

Publisert Oppdatert

Behovet for å ha flere lydkort i maskinen er kanskje ikke så stort, men av og til kan to lydkort være praktisk. Du kan for eksempel anvende mikrofon og øretelefon til telefonprogrammet ditt og ha høyttalere til spill og musikk uten at du behøver å koble om. Og det fungerer. Vel å merke dersom de forskjellige programmene dine tillater at du kan velge hvilket lydkort de skal bruke. Windows' systemlyd og andre programmer som bruker innstillingene i Windows, eksempelvis Windows Media Player, kan bare benytte det lydkortet som er valgt i Windows.

Men i Messenger går det for eksempel greit å velge lydkort. Du kan altså bruke et lydkort for å snakke med kameratene dine og et annet for alle andre typer lyd. Til og med Winamp tillater deg å velge kort, og det fins også mange andre slike programmer.

Imidlertid er det ikke mulig å kombinere flere lydkort om man for eksempel vil ha flere kanaler - da er det nødvendig med et flerkanals kort. Men det finnes spesielle programmer for å jobbe med lyd og for diskjockeybruk som kan utnytte flere kort og skape ekstra muligheter.

Selve installasjonen er enkel. Det er bare å sette inn et ekstra kort og installere driverne. For sikkerhets skyld bør det helst være kort av ulike typer som krever forskjellige drivere. Gjør kortene bruk av samme drivere, øker risikoen for konflikter.

Ellers er det naturligvis viktig å unngå rene maskinvarekonflikter, som at kortene bruker samme adresser. Men slike problemer oppdager en lett i Enhetsbehandling, og der kan de ofte også løses.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning