Nye nettbrett og mobiler fra Samsung

Dette lanserte Samsung i London

Her er sommerens mobil- og nettbrettnyheter fra Samsung.

UNDERVANNSMOBIL: Galaxy S4 Active er en robust versjon av Galaxy S4. Galaxy S4 Active tåler en tur under vann uten å ta skade.
UNDERVANNSMOBIL: Galaxy S4 Active er en robust versjon av Galaxy S4. Galaxy S4 Active tåler en tur under vann uten å ta skade. Foto: Truls Steinung, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Samsung lanserte i går kveld i London flere nye produkter, blant annet en PC med to operativsystemer og en super skjerm.

Samsung hadde også en mer tradisjonell nettbrettløsning å vise fram med Windows 8-nettbrettet Ativ Tab 3. Ifølge Samsung er dette verdens tynneste Windows 8-nettbrett med sine 8,2 mm, mens vekten er på 550 gram. Ikke minst skryter de også av hele 10 timers batteritid. Tab 3 ble også vist fram i kombinasjon med et Bluetooth-tastatur som festes på baksiden og som fungerer som beskyttelse når det legges over skjermen. Også Tab 3 skal bli tilgjengelig til høsten til en pris på 5300 kroner.

Ved siden av nettbrett, hadde Samsung også flere datamaskiner å vise fram, nemlig Ativ Book 9 Plus, Ativ Book 9 Lite og Ativ One 5 Style.

Den første er en ultrabærbar der Samsung ikke ser ut til å spare på noe når det gjelder materialer og komponenter. Vi snakker 13,6 mm, 1,39 kg og hele 12 timer batteritid, det siste som følge av Haswell. Den har også fått den samme utrolig oppløsningen som Ativ Q, og skjermen er selvfølgelig en pekeskjerm med gorillaglass. Book 9 Lite er på sin side en litt billigere modell for de mer prisbevisste og her får du 4GB ram, mot storebrors 8, og en litt mer beskjeden AMD-prosessor på 1,4 GHz.

Til sist blant PC-ene finner vi Ativ One 5 Style som er en ny Windows 8 alt-i-et med AMD A6 firekjerners prosessor, 4 GB ram, skjerm på 21,5 tommer, oppløsning på 1920 x 1080 og en design som står i stil med nettbrettene.

Satser stort på kamerahybrider

Selv om mye av fokuset for arrangementet i London lå på Ativ-produktene, åpnet Samsung presentasjonen med å vise fram tre kommende produkter i Galaxy-serien som riktignok var kjent fra før. S4 Mini er ikke overraskende en mindre og litt enklere utgave av flaggskipet S4, mens S4 Active er en mer robust utgave som er vanntett i opptil 30 minutter under 1 meter vann, slik IP67-sertifiseringen krever.

S4 Zoom tar på sin side konseptet kameratelefon et steg lenger, i og med at Samsung har plassert et objektiv med 10x optisk zoom på baksiden av en S4. Dermed har man i praksis en hybrid mellom telefon og kompaktkamera der kameraet har en bildebrikke på 16 Mpx, optisk bildestabilisator og zoom på 24-240 mm, mens telefonen har Android 4.2, skjerm på 4,3 tommer, 1,5 GHz dobbeltkjerneprosessor og 1,5 GB ram.

Så lenge du er komfortabel med at folk vil tro du står og snakker inn i kompaktkameraet ditt når du er i telefonen, så er det mulig at S4 Zoom er det beste av begge verdener. En versjon med 3G slippes i august til 4100 kroner, mens 4G kommer i september til 4500 kroner.

Systemkamera med 3G

For dem som ikke synes kompaktkamera er godt nok, har Samsung tatt det hele ennå et steg videre med Galaxy NX. Her får du nemlig et fullverdig systemkamera med Android. Du kan riktignok ikke ringe med Galaxy NX, men du kan sette et SIM-kort i det og alltid ha 3G tilgjengelig, mens Wifi selvfølgelig også kan brukes når det er mulighet for det.

Dermed kan du installere apps og laste opp bilder direkte fra kameraet. Sensoren er på 21,6 megapiksler og alle Samsungs NX-objektiver støttes. Maskinvaren består av en 1,6 GHz firekjerneprosessor, 2 GB ram og 16 GB internminne. Galaxy NX skal komme i slag i august, vil inkludere et 18-55mm-objektiv og ha en anbefalt utslagspris på 12 000 kroner.

Pressekonferansen foregikk i London. Produsenten betalte for reisen.

Les også:

Denne funksjonen må du aktivere før mobilen blir borte

Kan du disse Dropbox-tipsene?

15 fotoprogram som er helt gratis

9 nyttige dingser om du har iPad mini

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning