Creative Live! Cam Optia

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mange programmer

+ Lett å installere

+ Bra bilde

- Mangler mikrofon

- Styring av bildet

Nyttig programvare

Creative Live! Cam Optia er en stilig liten krabat. Kameraet er lett og greit å plassere, men står bedre på bordet med den gummierte foten enn øverst på skjermen, siden klypen er slapp og lett kommer ut av stilling. Det har et kuleledd for å kunne vendes mot motivet, og forbindelsen brytes om linsen vendes mot underlaget.

Creative Live! Cam Optia er «plug'n play» og var operativt med en gang vi satte inn USB-pluggen. Som de fleste hjemmebrukere valgte vi standardinstallasjonen og fikk deretter tilgang til Live Cam Center der vi kunne velge mellom stillbilder, videoopptak, bevegelsesregistrering og fjernovervåkning. De to siste funksjonene er praktiske om en vil ta en titt i hjemmet mens man er på ferie eller vil holde et øye med minstemann en kveld en selv vil hygge seg inne hos naboen.

Motion detection (bevegelsesregistrering) oppdager bevegelse og gjør korte opptak. De legges på harddisken og kan også settes opp til å sendes på mail. Med Remote monitoring (fjernovervåking) kan en sette opp kameraet til regelmessig å sende bilder til en gitt ftp-adresse. Innstillingen av denne krever datakunnskap utenom det helt grunnleggende, og tilbudet hadde vært mye bedre om Creative hadde tilbudt brukeren et nettsted å se bildene eller filmen på. Det har vært standard i webcam-applikasjoner tidligere.

Time Lapse Video er et morsomt lite program som gjør det mulig å ta opp med et visst antall bilder i minuttet og spille av mye kjappere, slik at man får en stumfilmeffekt eller kan vise en blomst som folder seg ut.

Oppløsningen ved opptak er maksimalt VGA, 640x480 punkter. Overføringen er rimelig bra, med lite etterslep på bevegelsene, men handsfree-settet som følger med er et magert alternativ til mikrofon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning