Test av bærbar PC: Hyttevarmern

Coop OBS: Medion MIM 2210

Det er ikke ofte vi ser bærbare som er så lette å tukle inn e i, bare pass på at du ikke brenner av deg fingeren i prosessen.

Publisert Oppdatert

Medion MIM 2210

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: Celeron M 440
  • Minne: 1x1024MB
  • Harddisk: 120GB
  • Skjermkort: Via Chrome9 HC
  • Skjerm: 15,4" 1280x800
  • OS: Home Basic

Medion er et tysk selskap som lager forbrukerelektronikk. De lager alt fra bærbare PC-er til brødristere og fitnessutstyr. Merket er å finne her i Norge på kjeder som Siba Computer City og Coop OBS. Det slår oss hvor mye man egentlig får for pengene i disse dager, selv om man ikke akkurat kjøper en maskin man stolt kan vise frem. Spesifikasjonene i disse prisklassene er og forblir sparsommelige, men det er nok ikke lenge igjen før selv disse maskinene har mer kraft enn folk flest trenger. Designet og konstruksjonen på Medion MIM 2210 er helt brukbart, og vi synes det er synd at enkelte produsenter ikke klarer å lage noe bedre enn dette på sine egne bærbare selv om de koster ti tusen kroner. Tastaturet er et av de få som kun er norsk, ikke skandinavisk. Den eneste praktiske betydningen dette har er at det ikke er tre forskjellige merkinger på taster som Æ, Ø og Å. Det er i hvert fall godt å skrive på, men vi skulle ønske Medion kunne holdt seg til standard plassering på >-tasten og FN-tasten.

MIM 2210 blir latterlig varm. Ikke fatter vi hvordan det går an på en Celeron M, men noen har tydeligvis ikke kunnet fysikken sin da maskinen ble designet. Det er i hovedsak venstre side og øverste delen på midten som omtrent koker, resten holder seg kald eller i verste fall lunken. Heldigvis er varmen holdt unna både håndledd og fingrene, men det er allikevel en stor svakhet som vi ikke finner på resten av bidragene. På de fleste bærbare er det to-tre lokk på undersiden for blant annet trådløst nettverkskort, minne og harddisk. På MIM 2210 er det ett stort lokk der all utskiftbar maskinvare sitter. Dette inkluderer også prosessoren, så man slipper å skru opp hele maskinen hvis man føler seg eventyrlysten og vil bytte den med noe kraftigere. Som standard sitter det kun én minnebrikke på 1GB i maskinen. Dette har vi også gitt Toshiba pluss for, siden det gjør det til en svært billig affære å doble minnemengden.

Medion MIM 2210 viser seg som en klassisk billigmaskin. For hver ting vi liker godt er det minst én negativ ting som tynger ned. For all del, det er en helt grei surfemaskin, men hvis man kun har fem tusen kroner til rådighet mener vi at Compaq Presario F550EO er et bedre valg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning