Ytelseskongen

Computer City: FSC Amilo Li 1705-14B

FSC kan friste med to prosessrkjerner og 2GB RAM i sin bærbare billig PC, men det er tydelig at det har gått på bekostning av noe.

Publisert Oppdatert

FSC Amilo Li 1705-14B

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: Core Duo T2450
  • Minne: 2x1024MB
  • Harddisk: 160GB
  • Skjermkort: Via Chrome9 HC
  • Skjerm: 15,4" 1280x800
  • OS: Home Basic

Spranget fra fem til seks tusen kroner er mye høyere enn prisen, for i sistnevnte prisklasse får man ofte to kjerner og minst 1GB med minne. FSC har klart å putte hele 2GB i Li 1705-14B, i tillegg til en 160GB disk, noe som er ganske oppsiktsvekkende. Dessverre virker det som om de har prøvd å skvise litt for høye spesifikasjoner inn i prisen, for innpakningen er ikke noe vi ble særlig glad i. Plasten er alt for myk på mange steder, spesielt over DVD-brenneren, og den har viftene på konstant. Tastaturet er direkte kjipt å skrive på, og lager noen rare fjærelyder når man bruker det. En del knapper som er litt mindre brukt har fått en rar plassering, i tillegg til at mange knapper har blitt gjort mye smalere enn nødvendig. Smale knapper hører hjemme på smale bærbare, ikke på digre 15,4-tommere med nok av plass mot sidene. Hendene hadde definitivt ikke godt av verken layouten eller tastemotstanden, for etter en kvartside skrek dem etter pause og tastaturbytte. Portplasseringen burde også vært bedre, det er ingen grunn til at så få porter skal spres ut over alle sidene. Vi hadde ingen store forventninger til batterilevetiden, men må ærlig innrømme at vi synes en time er litt vel lite for en så svak bærbar ved vanlig bruk. På videotesten hakket vår utgave av Borat like ille som på resten av bidragene. En Intel Core Duo T2450 burde ha greid det, så synderne er nok de billige VIA-brikkene som benyttes til brikkesett og skjermkort. Generelt sett er vi lite fan av disse, og sverger heller til Nvidia og Intel, selv om ingen av disse er helt feilfrie heller.

En ting FSC har gjort riktig er programvareoppsettet. Det eneste som er inkludert med unntak av drivere er WinDVD, MS Works og Nero Essentials, som enten er programmer man synes er kjekt å ha, eller som i hvert fall ikke er i veien hvis de ikke brukes.

FSC Amilo Li 1705-14B ser på papiret ut som en utrolig god maskin. Dessverre unnlater papiret å nevne at den bruker et middelmådig brikkesett som setter store begrensninger på ytelsen. Når den også feiler på ting som konstruksjon og ergonomi, må vi dessverre be folk styre unna denne bærbare PC-en, for den er rett og slett seks tusen bortkasta kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning