Blandede følelser

Cinet HomeBook 945PM

Med HomeBook 945PM har Cinet levert et av de kraftigste bidragene, men rå kraft er ikke nødvendigvis alt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kraftig, rent og raskt oppsett

- Dårlig konstruksjon, ingen medfølgende programvare

Cinet HomeBook 945PM

Spesifikasjoner

  • CPU: Core 2 Duo T7200
  • RAM: 2GB DDR2
  • Skjermkort: GeForce Go 7400
  • Bluetooth: Ja
  • Harddisk: 160GB
  • Skjermstørrelse: 15,4"
  • Oppløsning: 1280x800
  • Kortleser: Ja
  • Vekt: 2,8kg

En av de første tingene vi la merke til med Cinet HomeBook 945PM var at både batteri og lader er kompatibel med PSDatas bidrag. Cinet går også for barebone-varianten, med de fordeler og ulemper det måtte ha. Maskinen er testens eneste med Windows Vista Ultimate. Selv om denne utgaven har mye ekstra i forhold til Home Premium spørs det om man får bruk for funksjonaliteten. Heldigvis ser det ikke ut til at de ekstra kronene brukt på Ultimate har gått særlig ut over spesifikasjonene.

Klassisk utseende

Maskinen er i grå og sort utførelse og går inn i rekken diskrete bærbare med klassisk utseende. Vi hadde håpet overgangen til Vista kanskje fikk produsentene til å gå for mer polerte design, men den gang ei. Å bruke trackpad og tastatur fungerer helt fint med unntak av litt støyende knapper og at musetastene gir litt for hard motstand. Monteringen av skjermen gjør at alle portene har blitt plassert på høyre og venstre side. Her har portene blitt fordelt slik at de i de fleste tilfeller slipper å komme i veien for de av oss som bruker ekstern mus på høyre hånd. DVI, tilkobling for portreplikator og expresscard er til stede på maskinen. Det som derimot er fraværende er en form for programpakke. Det er på sett og vis positivt at maskinen er fri for unødvendig rot men vi skulle gjerne hatt med programvare for DVD-brenning og lignende oppgaver.

Må behandles pent

Etter det vanlige ritualet for å teste kabinettstyrken ble vi straks mindre hardhendte med maskinen. «Plastic fantastic» er stikkord, og det sølvgrå og svarte materialet gjør ikke særlig større jobb enn å beskytte innmaten fra direkte kontakt. Det er så ille at man kan presse enkelte deler av kabinettet nesten en hel centimeter ned mot bordet uten å bruke nevneverdig mye kraft. Det blir lett et bidrag til Bamas «Bend It»-kampanje, og vi må også advare folk mot å dra maskinen over kanten på et bord fremfor å løfte. Dette er på grunn av et par skarpe plasttapper på undersiden som fort kan lage dype riper hvis man ikke tenker over dem.

Med Intel Core 2 Duo T7200, GeForce Go 7400 og 2GB RAM er dette en ganske kraftig maskin til mange formål. Den vil være ypperlig desktopkiller, men skal man drasse den med seg hver dag til skole eller jobb må man ha en god laptopbag og være forsiktig. Vi synes allikevel det blir for drøyt med et såpass skrøpelig kabinett på en så kostbar maskin, og må ha det som sterkt ankepunkt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning