VIRUS: Avira gjør en god jobb som antivirusprogram, men har et litt forvirrende brukergrensesnitt.
VIRUS: Avira gjør en god jobb som antivirusprogram, men har et litt forvirrende brukergrensesnitt. Foto: Skjermbilde/Klikk Teknologi

Avira Free Antivirus 2015

Brukervennligheten mangler

Et litt forvirrende brukergrensesnitt trekker ned for Avira Free.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God effektivitet mot virus

- Rotete brukergrensesnitt

- Ikke tilgjengelig i norsk språkversjon

Vi laster ned gratis Avira antivirus fra avira.com. Installasjonen tar hele 7 minutter, men er ganske enkel - vi trenger kun å godkjenne lisensvilkårene.

Vi starter programmet, men får opp dette mystiske vinduet (bildet nederst i saken). Meningen er at vi skal klikke på «Free Antivirus» for å starte antivirusdelen av Avira.

Brukergrensesnittet til Avira er til dels forvirrende og rotete - programmet har flere funksjoner enn det vi ønsker i et antivirusprogram, og reklamen for den kommersielle versjonen er en stor del av grensesnittet.

Programmet viser meldingen «Your computer is not secure.» like etter installasjonen, men det er uklart hvordan dette skal rettes opp. Det viser seg at vi må sette i gang oppdatering av Avira-programvaren via en «Fix problem»-lenke.

Effektivitet mot virus
Vi trykker på «System Scanner», men vi får da overraskende mange valg (10), noe som kan virke forvirrende. Vi velger «Complete system scan», og må deretter klikke på et lite «Start-scan»-ikon.

Avira brukte 10 minutter til å skanne og fant følgende trusler:

  • Adware/Adware.Gen
  • Adware/BrowseFox.Gen2
  • TR/Spy.ZBot
  • TR/Spy.A.5797
  • Adware/AddLyrics
  • TR/Dropper.Gen
  • Adware/MultiPlug
  • Adware/CrossRider

Datamaskinen fungerer normalt etter fjerning av virus og omstart, men nettleseren Internet Explorer oppleves mye tregere enn normalt.

Konklusjon

Avira har en god effektivitet mot virus. Vi velger likevel ikke å anbefale Avira, fordi programmet ikke er særlig brukervennlig.

MANGE VALG: Det er ikke like lett å skjønne hvor man skal begynne virusskanningen her.
MANGE VALG: Det er ikke like lett å skjønne hvor man skal begynne virusskanningen her. Foto: Skjermbilde/Klikk Teknologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen