Trådløst

Antennetips for trådløse nettverk

Antennen er viktig for at det trådløse nettverket ditt skal fungere som det skal. Her er noen tips for å oppnå bedre forbindelse.

Publisert Oppdatert
  • De fleste trådløse nettverkskortene i PC Card-format har den store ulempen at antennen står på siden av og svært nær PC-en. Forsøker du å bikke litt på PC-en, slik at antennen vender oppover, vil du se at indikatoren for signalstyrken tar seg opp. (Altså er det jo bare å lære seg å bruke maskinen mens den står med siden opp...)
  • Det fins unntak fra problemet vi ovenfor. I noen bærbare PC-er med innebygd trådløst nettverk har man tenkt lenger enn til nesetippen og lagt en antenne opp langs skjermen.
  • Kan kortet kobles til en ekstern antenne, er det vanligvis ikke noe problem å forsterke signalene. Dessverre mangler denne muligheten på mange av de billigere kortene. Har du et kort med et antenneuttak, bør du forsøke med en liten rundstrålende antenne og prøve den på ulike steder. På signalstyrkemåleren ser du hvor den fungerer best.
  • Du kan også forbedre nettverket vesentlig om du kobler en ekstern antenne til aksesspunktet. Her bør du også bruke en rundstrålende antenne, med mindre du trenger å løse et spesielt kommunikasjonsproblem, som å få sendt signalene til et spesielt rom. I så fall kan en retningsstyrt antenne være hensiktsmessig. Men ikke fall for fristelsen til å sette antennen på taket der du har nettverket. Mottaket er dårligst under antennen.
  • Uteantenner er spesielt vanskelige å ha med å gjøre. Radiobølgene det dreier seg om har store problemer med å gå gjennom vann, noe som gjør at forholdene blir dårligere om det kommer en regnskur. Og et signal som om vinteren går gjennom busker og trær uten motstand, kan bli svært mye dårligere om sommeren og høsten når det skal passere gjennom regntunge løvverk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning