Allsidig kraftkar

Acer Aspire 5633WLMi

Acer Aspire 5633WLMi følger den velkjente Acer-oppskriften på godt og vondt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Gode spesifikasjoner, god programvare

- Litt dårlig konstruksjon enkelte steder

Acer Aspire 5633WLMi

Spesifikasjoner

  • CPU: Core 2 Duo T5500
  • RAM: 1GB DDR2
  • Skjermkort: GeForce Go 7300
  • Bluetooth: Ja
  • Harddisk: 120GB
  • Skjermstørrelse: 15,4"
  • Oppløsning: 1280x800
  • Kortleser: Ja
  • Vekt: 2,8 kg

Vi har vært borti et stort antall bærbare fra Acer, og Aspire 5633WLMi er lik mye av det vi har sett før. Forskjellen er at vi nå har Vista og muligheten til å se hvordan de har løst overgangen fra XP. Det første som møter oss når vi slår på maskinen er det vanlige valget på Acer-maskiner mellom å installere norsk, engelsk eller dansk Windows Vista Home Premium, etter det gjør resten seg selv og man har en brukbar maskin en halvtime senere. Første oppstart får man muligheten til å brenne fabrikkoppsettet ut på DVD.

God programpakke

En ting vi alltid har likt med Acer er den medfølgende programpakken deres. Acer Empowering Technology samler nytteverktøy for blant annet sikring av data, endring av BIOS-innstillinger og oppsett av ekstern skjerm. Det finnes andre nyttige verktøy i pakken også, men den vi setter mest pris på er Acer ePower Management. Denne har avanserte og detaljerte profiler for hvordan strømstyringen skal foregå. Man kan blant annet stille inn at maskinen skal slå av bluetooth og cardbus-sloten når man trekker ut strømmen. Slike funksjoner finnes ikke innebygget i Windows Vista, så det er et godt komplement. Den er også enklere å bruke når man skal justere innstillinger for lysstyrke og CPU-hastighet. Utseendemessig er ikke programmene helt polerte i forhold til Vista-grensesnittet, og vi håper dette endres en dag.

Bra specs

Maskinen har gode spesifikasjoner til prisen og yter akkurat som forventet. For dem som ikke har planer om hard spilling, vil Intel Core 2 Duo T5500 og NVIDIA GeForce 7300 kunne fungere til de aller fleste behov man måtte ha ellers. Vekten er ikke så verst til å være 15,4", og med en batteritid på rundt tre timer skal den også kunne gjøre nytten som portabel arbeidsmaskin. Konstruksjonen på maskinen er generelt sett god, men det er litt tynn og myk plast enkelte steder. På høyre side over DVD-brenneren bør man absolutt ikke trykke for hardt og skjermen lar seg altfor lett bøye og herse med. Maskinen har fire USB-porter, VGA, TV-ut, ethernet, modem, cardbus og minnekortleser. Vi kunne gjerne byttet ut VGA-porten med DVI, men dette er ingen stor sak. Det innebygde kameraet er på 1,3 megapiksler. Bildene blir brukbart detaljerte og vil ta seg svært bra ut til bruk sammen med f.eks. MSN Messenger.

Vårt eksemplar kom med utvidet garanti (verdi 1650,-) som dekker det meste av uhell annet enn skader på skjerm. Dette er en maskin vi trygt kan anbefale.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning