Å dele skriver

Å dele skriver

I mange hjem finnes det nå flere datamaskiner, men vanligvis bare én skriver. Imidlertid er det ikke noe større problem å sette opp systemet slik at alle kan dele på denne skriveren. Det er ingen grunn til å løpe rundt med «disketter» når en skal gjøre en utskrift.

Publisert Oppdatert

Er maskinene koblet sammen i et nettverk er det enkelt. Begynn med maskinen som skriveren er koblet til. Gå inn på «Kontrollpanel» og velg «Nettverkstilkoblinger». Sørg for at «Deling av filer og skrivere» i Microsoft-nettverk er krysset av.

Deretter høyreklikker du på bildet av skriveren din. Du finner den for eksempel under Skrivere og telefakser i Kontrollpanel eller på startmenyen, og velger «Deling». Kryss av for å «Dele skriveren» og gi den et passende navn, som for eksempel «Skriver på Pers maskin».

Deretter er det bare å installere på de andre maskinene. Bruk «Legg til skriver» under «Skrivere og telefakser» i «Kontrollpanel». Velg så at du skal legge til en nettverksskriver og i det neste vinduet velger du at du skal søke den fram. Velg skriveren du ønsker og fortsett.

Blir du spurt om det, skal du akseptere å installere en driver. Siden er alt klart, og du kan bruke skriveren som om den var koblet til din egen maskin. Naturligvis må maskinen som skriveren er tilknyttet være slått på.

En annen mulighet til er for eksempel en ruter med skrivertilkobling. Da kan skriveren kobles til denne i stedet for til en spesiell datamaskin. For den som ikke har noe nettverk fins løsninger i form av skriveromkoblere av forskjellige typer. Da kan skriveren kobles til flere datamaskiner. Eldre modeller må kobles om manuelt, men det er etter hvert kommet automatiske på markedet som registrerer hvilken maskin som vil skrive ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning