Telenor lanserer HD Voice

Bedre mobillyd

Nå blir det bedre lyd i mobilnettet. Men bare for Telenor-kunder, og bare i 3G-nettet.

HD VOICE: Telenor lanserer nå en teknologi som under gitte forutsetninger gir mye bedre talekvalitet på mobilsamtaler. Oppgraderingen skal være særlig merkbar i støyende omgivelser.
HD VOICE: Telenor lanserer nå en teknologi som under gitte forutsetninger gir mye bedre talekvalitet på mobilsamtaler. Oppgraderingen skal være særlig merkbar i støyende omgivelser. Foto: Dreamstime
Publisert Oppdatert

Det har vært snakk om det lenge, og nå er det endelig klart. Telenor-kunder får fra i dag bedre lyd på mobilsamtaler. Dette skjer fordi Telenor innfører noe som kalles HD Voice. HD Voice er en teknologi som gir bedre stemmegjengivelse og en bedre filtrering av bakgrunnstøy. Det gjør det lettere å føre en mobilsamtale i bilen, i trafikktette bygater, på kafeer osv. Dermed skal du også slippe å heve stemmen for at personen i andre enden skal oppfatte hva du sier. Nyansene i tonefallet blir klarere og lyden mer naturtro, skriver Telenor i en pressemelding.

Mye må klaffe

For at HD Voice skal fungere, er det imidlertid endel ting som må klaffe. Begge i samtalen må ha en mobiltelefon som støtter HD Voice. Begge må også være Telenor-kunder, siden ingen andre operatører har innført dette ennå. I tillegg må begge befinne seg på 3G-nettet. HD Voice fungerer nemlig ikke på 2G-nettet foreløpig, men Telenor planlegger å innføre dette i løpet av året. Senere vil det også komme støtte for HD Voice mellom 2G og 3g-nettene.

Selv om du har en telefon med HD Voice-støtte og er Telenor-abonnent må du med andre ord fremdeles regne med en god del telefonsamtaler med dårlig lyd.

Støtte i mange telefoner

Telenor forteller at de fleste nyere telefoner har støtte for HD Voice på 3G, men at det dessverre er svært få telefoner som støtter det på 2G. Derfor er det nok få som får gleden av at dette utvides til 2G-nettet senere i år.

Det finnes ingen komplett liste over hvilke telefoner som støtter HD Voice, så du blir nødt til å sjekke med din egen mobils spesifikasjoner for å være sikker på om du kan få godlyden eller ei. En kjapp sjekk blant noen av telefonene vi har testet på Klikk.no, viser imidlertid at imidlertid at HD Voice på 3G er på plass i telefoner som iPhone 5, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note II, HTC One S, HTC One V

Les også:

Alt om Samsung Galaxy S4

Slik får du 4G på iPhone 5

Verdens raskeste smartmobil

Førsteinntrykk av Asus PadFone Infinity

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning