Asus PadFone

Asus lanserer nettbrett-mobil

En kraftig telefon som kan omvandles til et nettbrett. Kommer til Norge i juni. Vi har prisene.

ALT-I-ETT: Nettbrett og laptop i en og samme telefon. Det er mulig med nye PadPhone fra Asus.
ALT-I-ETT: Nettbrett og laptop i en og samme telefon. Det er mulig med nye PadPhone fra Asus. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert
DOKKING: Telefonen får plass i en luke på baksiden av den store skjermen, og vips så er den et nettbrett.
DOKKING: Telefonen får plass i en luke på baksiden av den store skjermen, og vips så er den et nettbrett. Foto: Produsent

Den siste tiden har vi sett mobiltelefoner som er så store at de like gjerne kan kalles et nettbrett, for eksempel Samsung Galaxy Note.

Asus har en ny vri. De lanserer nå en 4,3-tommers smarttelefon med Android Ice Cream Sandwich. Denne kan settes inn i en skjerm på 10,1 tommer, PadFone Station, og vips så har du et nettbrett.

Å bytte mellom telefon- og nettbrettmodus skal være helt sømløst, skal vi tro Asus. De fleste appene vil automatisk tilpasse seg de to skjermene.

For eksempel kan du sitte og skrive en e-post på mobilen, sette den inn i nettbrettet og fortsette der du slapp på den store skjermen. Det samme skal gjelde spill, der du kan fortsette akkurat der du slapp før du byttet skjerm.

Fordelen med PadFone og PadFone Station skal være at du slipper å håndtere apper, dokumenter, bilder, musikk og video mellom to enheter. Innholdet er det samme i både telefon- og nettbrettmodus. En annen smart egenskap er at PadFone Station har et ekstra batteri som skal kunne lade batteriet i telefonen, samtidig som det sikrer lang batterilevetid i nettbrettmodus.

Telefonen, PadFone, drives av en 1,5 GHz dobbeltkjerneprosessor, har 1 GB RAM og 16 eller 32 GB lagringskapasitet som kan utvides med minnekort. Skjermen er en AMOLED med oppløsning på 960 x 540 piksler.

Skjermen på PadFone Station har 1280 x 800 piksler. Både PadFone og PadFone Station har 8 megapikslers kamera på baksiden og et 1,3 megapikslers kamera på forsiden til videosamtaler.

I tillegg finnes det også en PadStation Dock. Dette er et tastatur som PadFone Station kan settes ned i, og dermed har man plutselig en laptop tilsvarende Asus sin populære Transformer Prime.

Telefonen med 16 GB kan kjøpes alene for 3.799 kr. Samme telefon og nettbrettdokkingen i samme pakke koster 5.199 kr. Tastaturet koster 1.299 kr. Alt skal bli tilgjengelig fra Komplett.no i midten av juli.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning