Vitenskap

9 utrolige fakta om kroppen

Vi garanterer at du vil kjenne på innsiden av kinnet ditt etter å ha lest disse faktaene.

Foto: Rufus Stone / Alamy (All Over Press)
Publisert

Du trodde kanskje du kjente til alle kroppens store og små overraskelser, men skal vi tro noen morsomme fakta fra nettsiden 9gag er det en del kunnskap de fleste av oss ikke var klar over.

La oss bare si at du garantert kommer til å sjekke innsiden av kinnet ditt etter å ha lest punkt nummer seks.

1. Sæd ejakuleres med en fart på over 40 kilometer i timen.

2. 30-45 sekunder før du kaster opp, fylles munnen med store mengder spytt. Dette gjør kroppen for å beskytte tennene mot all syren som følger med oppkastet. Økende spytt i munnen er derfor en god indikasjon på at du kommer til å kaste opp.

3. Når en gravid kvinne får skader på indre organer (som for eksempel ved et hjerteinfarkt), vil fosteret sende stamceller til det skadde organet i et forsøk på å reparere det.

4. Menneske er hva man kaller "deuterostomier", noe som betyr at hullet som senere blir til munn blir formet etter hullet som blir til anus. Men andre ord er alle mennesker på et tidspunkt kun et "rumpehull".

5. Hjertefrekvensen din synker så raskt ansiktet ditt treffer vann. På engelsk heter fenomenet "Mammalian diving reflex" og eksisterer hos pattedyr for at de skal kunne oppholde seg under vann over en lengre periode.

6. Innsiden av kinnet er laget av samme vev som innsiden av skjeden. Vi tør nesten garantere at du kjenner litt ekstra godt etter med tunga på innsiden av kinnet akkurat nå.

7. Blir man utsatt for mye stress, vil blodet i kroppen tykne. Dette gjøres for å stimulere koagulasjon av blod i tilfelle man blir utsatt for et fysisk angrep. Dette er ofte grunnen til at stress kan bidra til hjerteinfarkt.

8. En ereksjon består i gjennomsnitt av to spiseskjeer med blod.

9. Tungen er eneste muskel i gruppen som kun er festet i en ende.

Fakta er gøy. Lik oss på Facebook, og få med deg neste høydepunkt.

 

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2014.

Les også