Nye cruiseskip

Barn ingen adgang

Lyst på cruise, men orker ikke buffet-frokoster fulle av unger som skriker etter mer is og Coco Pops? Kanskje dette er cruiseskipet for deg.

NYTT CRUISEKONSEPT: Jomfruturen til "Scarlet Lady" skulle egentlig gått i 2020, men måtte utsettes i 18 måneder på grunn av koronapandemien. Skipet seiler nå i Det karibiske hav med Miami som base
NYTT CRUISEKONSEPT: Jomfruturen til "Scarlet Lady" skulle egentlig gått i 2020, men måtte utsettes i 18 måneder på grunn av koronapandemien. Skipet seiler nå i Det karibiske hav med Miami som base Foto: Virgin Voyages
Sist oppdatert

Virgin Voyages er et relativt nytt cruiseselskap som skal lokke de hippe og unge til sjøs med ­moderne cruiseskip med 18-årsgrense.

Selskapet har bestilt fire skip fra Fincantieri-verftet i Trieste, og i mars 2020 ble det første skipet overlevert, «Scarlet Lady». Virgin Voyages var imidlertid ikke helt heldig med timingen. Koronapandemien medførte at den planlagte jomfruturen i 2020 måtte kanselleres. Faktisk gikk det hele 18 måneder før skipet kunne kaste loss fra hjemmehavnen Miami.

Skipet er 277 meter langt – 85 meter kortere enn verdens største cruiseskip «Symphony Of the Seas». «Scarlet Lady» seiler nå mellom Miami og Karibia med et mannskap på 1160. Skipet tar 2770 gjester, og er du villig til å punge ut med rundt 17 000 dollar for fire netter, kan du boltre deg i en RockStar-suite. De rimeligste tilbudene starter rundt 600 dollar.

– Vi har vår egen vri på alt om bord i «Scarlet Lady», ingen dølle tilbud, ingen kjedelige buffeter og ingen hovedrestaurant, har selskapets grunnlegger, Sir Richard Branson, uttalt.

Om bord finnes dermed verken Captain’s Corner eller barnemenyer med nuggets, men over 20 serveringssteder som inkluderer restauranten Razzle Dazzle. Her finner du kun vegansk og vegetariansk mat på menyen samt egen juicebar der helseeffekten kan tynnes ut med brennevin.

Men det finnes plenty av muligheter for kjøtt, blant annet koreansk barbeque. Den mexicanske restauranten Pink Agave skal ha en rikholdig meny med mezcal – en form for tequilla. 24 timer i døgnet har du tilgang på nudelbar, burgere og pizza. Om bord finnes også et eget tatoveringsstudio.

Tidligere i år fikk «Scarlet Lady» selskap av søsterskipet «Valiant Lady» som hadde jomfruturen i mars. Det seiler nå i Det karibiske hav. Dersom ønsker å prøve et Virgin-cruiser, men vil holde deg til europeiske farvann, så skal Virgins tredje skip, "Resilient Lady", etter planen seile i Middelhavet neste sommer.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 14 2020

Foto: Virgin Voyager
Foto: Virgin Voyager

Denne saken ble første gang publisert 06/06 2020, og sist oppdatert 25/11 2022.

Les også