Nye Hyundai Tucson

Radikalt endret og mer norgestilpasset enn noensinne

Hyundai kommer med ladbare SUV-er tidlig neste år.

Pluss ikon
<b>LADER OPP:</b> Nye Hyundai Tucson kommer som ladbar hybrid til Norge på nyåret. 
LADER OPP: Nye Hyundai Tucson kommer som ladbar hybrid til Norge på nyåret. 
Publisert

Det er sjeldent man ser en ny generasjon av en kjent modell gjennomgå så radikal endring som nye Hyundai Tucson. Den er Hyundais første SUV som er fundamentert på selskapets nye designidentitet "Sensuous Sportiness".

Nye Tucson kommer i en rekke motoralternativer. I Europa tilbys bilen med både bensin- og dieselmotorer, mildhybrid (diesel og bensin), selvladende hybrid, og fra tidlig i 2021, plug in-hybrid. I Norge satser Hyundai utelukkende på den ladbare hybriden. Den kommer med en 1,6-liters bensinturbo, elmotor, firehjulsdrift og sekstrinns konvensjonell automat som standard. Bilen er ventet til Norge i første kvartal 2021. Mer informasjon om rekkevidde, ytelser og andre essensielle opplysninger er ventet nærmere lansering. Det vi vet foreløpig er at nye Tuscon er 4,5 meter lang, to centimeter lengre enn forgjengeren, og at den er blitt både litt bredere og høyere. Bakkeklaringen er på 17 centimeter. Volumet på bagasjerommet i den ladbare hybriden er ikke endelig, men forventes å være rundt 546 liter - 1725 liter med baksetene felt ned.

Mye utstyr

Tucson er testet på blant annet Nürburgring og kommer med et svært omfattende utvalg av moderne komfort- og sikkerhetssystemer. Den er blant annet utstyrt med et forbedret kollisjonsputesystem med syv kollisjonsputer. Som flere andre nye modeller har Tucson også en senterkollisjonspute, som hindrer at sjåføren og passasjeren i forsetet treffer hverandre ved kollisjon. I tillegg til den omfattende sikkerhetspakken har Tucson i likhet med alle Hyundai-modeller fem års garanti uten kilometerbegrensning. Av komfortutstyr kan vi nevne cruisekontroll som benytter navigasjonsdata til å tilpasse farten.

Kaster ut knappene

Innvendig kommer med Tucson med et 10,25-tommers infotainmentsystem sentralt på dashbordet. Det glir over i en betjeningsplate med touchknapper. Alle fysiske knapper er fjernet, i stedet kontrolleres alt av multimedia og klimafunksjoner med berøring. Det gjør helt nye Tucson til Hyundais første modell med full touchkonsoll. Støtte for Apple CarPlay og Android Auto gjør at du kan få opp smarttelefonen din sine menyer på berøringsskjermen. Andre multimedia- og infotainmentfunksjoner inkluderer lydanlegg fra KRELL, trådløs ladeplate for mobiltelefon i midtkonsollen og USB-porter foran og bak.

Stort utvalg

Hyundai utvalg av elektrifiserte biler begynner å bli omfattende i Norge. De har allerede elektriske Kona og hydrogenelektriske NEXO, og snart kommer altså Tucson som ladbare hybrid. Den får i tillegg selskap av en ladbar Santa Fe, som også kommer til Norge i første kvartal 2021. Tidlig i 2021 kommer også den elektriske familie-SUV IONIQ 5.

DAGENS VERSJON: Slik ser Tucson ut i dag.
DAGENS VERSJON: Slik ser Tucson ut i dag.
<b>SANTA FE:</b> Tucson får selskap av blant annet en ladbar Santa Fe neste år. Det er en større modell enn Tucson. 
SANTA FE: Tucson får selskap av blant annet en ladbar Santa Fe neste år. Det er en større modell enn Tucson. 

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2020.

Les også