vi menn poker

Tress i damer

Thor Hansen får følge av Karin Bruteig og Stine Marie Bringsli på Team Vimennpoker. Pluss en jente til. Klikk for å se hvem.

Sist oppdatert

Vi har til nå presentert fire teamspillere, Thor Hansen, Ørjan Skommo, Henrik Tollefsen og Stephan Kjerstad. På tide å få med noen jenter. Vi presenterer de (foreløpig) siste tre medlemmene. Stine Marie Bringsli og Karin Bruteig fortsetter og får dessuten med Elisabeth Hille på laget. Nå snakker vi.

Elisabeth Hille

- Woho! Im in, svarte Elisabeth da vi fortalte henne at hun skal spille for Team Vimennpoker neste år. Det kroner et spennende 2014 for Elisabeth, som ble nummer to i Headsup og fire på Ladies under NM i Dublin, og som vant hovedturneringen under pokercruiset i oktober i fjor.

- Det er høydepunktene, sammen det å være i Las Vegas og raile Felix. Selv om det ikke gjelder egen prestasjon var det fantastisk gøy å få være med på den opplevelsen, forteller hun.

Det var til slutt bare Yngve Steen som sto i veien for at Elisabeth skulle få NM-tittelen.

- Jeg skulle gjerne ha vunnet, men er stolt av å ha kommet så langt, forteller hun.

Nå ser hun fram til et 2015 med masse muligheter. Allerede denne helgen spiller hun UKIPT i London sammen med blant annet Team-kollega Karin.

- 2015 tror eg kan bli ett spennende år! Det blir å spille endel turneringer i London og omegn siden jeg for tiden er bosatt der. Målet i år er å få spilt masse mens jeg fremdeles bor i London, og forhåpentligvis vinne masse. Ellers er det selvfølgelig NM i Dublin jeg gleder meg mest til. Mange gøye turneringer og masse fest. Dessuten har jeg to finalebord fra i fjor som jeg håper å overgå, forteller hun.

Hun er som de fleste andre vi har snakket med avventende positiv til et NM i Norge senere i år.

- Det blir spennende å se hva de får til i Norge i år, men dessverre kommer ikke det tilbudet til å matche det vi allerede har i Dublin. Men det er uansett en fremgang i forhold til før, forteller hun.

Karin Bruteig

Karin trekker fra EPT Barcelona og fjorårets Freeroll-NM som sine høydepunkt i fjor.

- Mitt dype run i EPT Barcelona i august ruver selvfølgelig på toppen. Nummer to må bli Pokergalla-helgen i fjor, da jeg hadde dype runs i både freeroll-NM og gallaturneringen, og fikk min første sponsoravtale. I tillegg var det en veldig hyggelig event sosialt sett, forteller hun. I år spiller hun for NordicBet, sammen med Thor Hansen.

- På tredje plass må jeg nesten si Vegas-turen i november, hvor vi dro for å heie på Felix. Det var fantastisk gøy å få være der og heie han frem, sier hun.

Hun oppsumerer fjoråret slik:

- Pokeråret 2014 har utvilsomt vært det året med brattest læringskurve for min del, samtidig som det har vært det året jeg har spillt mest poker. I tillegg til små og store liveturneringer rundt omkring begynte jeg å spille mye mer på nett, og jobbet mer seriøst med spillet mitt i form av bl.a. coaching og egenstudier, forteller Karin.

Nå håper hun på en videre utvikling neste år.

- I 2015 har jeg store forventninger til meg selv. Jeg har nylig inngått en sponsoravtale med Nordicbet, og gleder meg til å representere dem det kommende året sammen med herlige Thor Hansen. Det vil mye reising, blogging og pokerspilling. Målet er en stor livescore, og å bygge opp bankrullen på nett så jeg kan bevege meg litt opp i stakes. Nå i første omgang ser jeg veldig fram til UKIPT i London, som starter i slutten av denne uken. Og så nærmer vi oss jo NM med stormskritt, noe som utvilsom blir et høydepunkt. Dette blir første året jeg spiller for Nordicbet, noe jeg ser veldig fram til, forteller hun.

Karin oppnådde, som Elisabeth, en cash i fjorårets WSOP, og håper å komme tilbake i år.

- Til sommeren håper jeg på å få kommet meg til Vegas og spillt noen WSOP-eventer. Kanskje til og med Main event, sier hun.

På spørsmål om hvem som blir årets spiller 2015, tror hun at vedkommende kommer fra Trøndelag.

- Årets spiller 2015 tror jeg blir en trønder, hvis vi skal dømme utifra Vi menn-listen for i fjor. Hvis jeg skal være feminist håper jeg på en jente på toppen, og da er nok Katja Spillum Svendsen den mest sansynlige kandidaten, sier hun.

Før hun avslutter:

- Jeg har forresten lyst til å nevne at jeg er stolt over at vi har så mange gode, norske pokerspillere. Og det i et land hvor det ikke engang er lov å spille poker i organisert form! Et bevis på det er, i tillegg til Felix' prestasjon, bl.a. da vi ble beste nasjon i forrige EPT-sesong. Hvis man vil ha enda flere bevis på dette er det bare å gå inn å se på statistikken fra de siste års WCOOP-serier på nett. Vi har også flere "online-beasts" som ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener. Jeg syns vi bør bli flinkere til å anerkjenne disse. Kanskje kan vi få en Gullhånden for online-spillere også, sier hun.

Kanskje det. Følg med på Vimennpoker de neste dagene.

Stine Marie Bringsli

- 2014 har vært veldig gøy pokermessig. Jeg er fortsatt på team Betsson, samt enda ett år i Team Vimennpoker. Plasseringene skal jeg ikke skryte så altfor mye av, hehe.

Et finalebord ble det imidlertid, da hun kom på 6. plass i Compassturneringen på danskebåten tidlig på høsten.

- Det var gøy med en topp 6-plassering når det var 57 stykker til start, og eneste jenter var meg og Linni, forteller hun.

Hun satte også pris på å følge Felix i høst, spesielt da hun fikk sitte som ekspertkommentator i TV2-studio.

- Og så er det flott at reglene for poker i Norge begynner å bli bedre til vår fordel, forteller hun.

Nå håper hun på et bedre 2015 enn 2014.

- Dette året skal jeg ha fullt fokus på å gjøre det bra rundt filten, og jeg håper på noen fine plasseringer. Jeg gleder meg til alle turneringer jeg skal spille i Dublin, der Main blir det største. Men jeg har også tre herlige venninner som skal spille ladies, så kanskje det er den jeg gleder meg mest til, sier hun.

Hun håper at det fortsatt vil bli NM i Dublin, uansett hva som skjer med NM på norsk jord.

- Helt ærlig.... Jeg digger å være i Dublin hahah. Skulle gjerne ønske vi fortsetter å ha det der, selv om det blir lov i Norge. Det er liksom noe med det å komme seg vekk de dagene, og ikke bare kjøre inn til byn. Turen til Dublin er bare magisk, og faktisk bedre enn sommerferien, avslutter hun.

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2015, og sist oppdatert 01/05 2020.

Les også