BMW 4-serie Coupé

Denne BMW-en skiller seg virkelig ut

Inspirert av legendariske BMW-modeller, men motoriseringen er nok ikke helt som nordmenn hadde håpet på.

Pluss ikon
<b>KOMMER I OKTOBER:</b> Innstegsmodellen blir foreløpig BMW 420d xDrive Coupé, mens toppmodellen blir M440i xDrive Coupé (bildet). BMW M4 er ventet lansert senere i år.
KOMMER I OKTOBER: Innstegsmodellen blir foreløpig BMW 420d xDrive Coupé, mens toppmodellen blir M440i xDrive Coupé (bildet). BMW M4 er ventet lansert senere i år. Foto: Fabian Kircbauer
Sist oppdatert

Ifølge tyske Auto Bild er BMW blitt kritisert for at for mange av modellene til den tyske bilprodusenten ser for like ut. Men nye BMW 4-serie Coupé skiller seg virkelig ut fra resten, mest grunnet den kraftige og særegne nyregrillen som er inspirert av legendariske 3.0 CSi fra 1971 og sportsbilen 328 som kom i 1936. Utformingen på grillen kommer garantert til å bli debattert, særlig blant ihuga BMW-fans.

Foreløpig er motorutvalget ikke helt i tråd med det norske avgiftssystemet og preferanser. Helt nye BMW 4-serie Coupe lanseres i oktober, hvor de to mild-hybridene BMW 420d xDrive og M440i xDrive er de første motoralternativene som tilbys i Norge. Begge med Steptronic automatgir og xDrive-firehjulsdrift som standard. Men det er mer i vente, opplyser Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge.

– BMW M440i xDrive Coupé er den foreløpige toppmodellen, men det er en dårlig bevart hemmelighet at en ny generasjon BMW M4 Coupé også er på vei. Videre vil også helelektriske BMW i4 bli en del av familien som en firedørs Gran Coupé. Historien om den helt nye generasjonen BMW 4-serie er derfor langt fra ferdig, uttaler Tegneby.

<b>FORBILDER:</b> Grillen skal være inspirert av legendariske BMW 3.0 CSi og BMW 328 (til høyre)
FORBILDER: Grillen skal være inspirert av legendariske BMW 3.0 CSi og BMW 328 (til høyre) Foto: Fabian Kirchbauer
<b>LANSERING:</b> Helt nye BMW 4-serie Coupe lanseres i oktober, hvor de to mild-hybridene BMW 420d xDrive og M440i xDrive er de første motoralternativene som tilbys i Norge
LANSERING: Helt nye BMW 4-serie Coupe lanseres i oktober, hvor de to mild-hybridene BMW 420d xDrive og M440i xDrive er de første motoralternativene som tilbys i Norge Foto: Fabian Kircbauer
<b>FØRERMILJØ:</b> Innvendig er likhetene med dagens BMW 3-serie større enn utvendig. Det betyr at helt nye BMW 4-serie Coupé byr på det samme utvalget av infotainment-løsninger, digital intrumentering og førerassistansesystemer. Bagasjerommet har et volum på 440 liter og for de som ønsker mer last, så tilbys bilen også levert med tilhengerfeste.
FØRERMILJØ: Innvendig er likhetene med dagens BMW 3-serie større enn utvendig. Det betyr at helt nye BMW 4-serie Coupé byr på det samme utvalget av infotainment-løsninger, digital intrumentering og førerassistansesystemer. Bagasjerommet har et volum på 440 liter og for de som ønsker mer last, så tilbys bilen også levert med tilhengerfeste. Foto: Fabian Kirchbauer

Under panseret i innstegsmodellen BMW 420d xDrive Coupé sitter en toliter firesylindret dieselmotor som yter 190 hk med et dreiemoment på 400 Nm. Estimert startpris er 578 300 kroner.

I BMW M440i xDrive Coupé er det den velkjente bensinmotoren på tre liter med seks sylindre i rekke som sørger for underholdnignen. Med en effekt på 374 hk og et dreiemoment på 500 Nm gjøres sprinten fra 0-100 km/t unna på 4,5 sekunder, mens toppfarten nås ved 250 km/t. I det utvidede sortimentet av standardutstyr finner man blant annet M Sport differensial og M Sport eksoslanlegg. Estimert startpris er 862 100 kroner.

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2020, og sist oppdatert 02/06 2020.

Les også