Nyhet Askeladden P76 WEEKEND

Helårsbåt med ny takløsning

Da er det duket for den tredje i rekken av Askeladdens nye styrehytteserie. Et nytt tak er blant høydepunktene.

Pluss ikon
<b>NY INNSTEGSMODELL:</b> P76-modellen er myntet på dem som ikke trenger turegenskapene i de større helårsmodellene. 
NY INNSTEGSMODELL: P76-modellen er myntet på dem som ikke trenger turegenskapene i de større helårsmodellene.  Foto: Askeladden
Sist oppdatert

Etter lanseringen av Askeladden P79 og P92 er tiden kommet for en litt mindre og rimeligere utgave. P76 Weekend er mer rettet mot dagsturer og helgebruk enn de noe mer turorienterte storesøsknene i serien av helårsbåter. Båten er optimalisert for Suzukis 200 hk og får dermed en snillere inngangspris. Med nordisk komfortpakke koster Askeladden P76 Weekend fra 880 400 kroner.

En viktig nyhet for Askeladden P76 Weekend er at den leveres med en ny type takkonstruksjon over akterdekket. Normalt sett har et heldekkende tak behov for støttestag i akterkant av taket, men det har Askeladden unngått.

Ifølge verftet gjør innovativt designarbeid og bruk av moderne kompositter det mulig med en selvbærende takkonstruksjon. – Geometriske bærekonstruksjoner, vakuuminfusjon og karbonfiber er de viktigste elementene, sier daglig leder Henrik Askvik.

<b>NYTT TAK:</b> Den selvbærende takkonstruksjonen beskytter uteområdet akter og gir noen spennende muligheter. 
NYTT TAK: Den selvbærende takkonstruksjonen beskytter uteområdet akter og gir noen spennende muligheter.  Foto: Askeladden

Det lange taket kan konfigureres på flere måter. Standard er et langt glassfibertak, men som ekstrautstyr kan du velge mellom tre ulike løsninger: Med stort akrylglass som skylight, et avtagbart kalesjetak samt mulighet for kalesjegardiner som enkelt lukker akterdekket mot vær og vind. Askeladden presiserer at taket er konstruert for nordiske vinterforhold og tåler snølast.

<b>P92 SUV:</b> Også den nye, store P-modellen får mulighet for et langt tak over akterdelen.
P92 SUV: Også den nye, store P-modellen får mulighet for et langt tak over akterdelen. Foto: Askeladden

Skroget bygger videre på twinstep-teknologien man har brukt i de to andre styrehyttebåtene. Det skal blant annet gi lavere motstand og dermed god fart, samt hyggelig drivstofforbruk. Askeladden oppgir toppfarten til 38 knop med 200 hk og et drivstofforbruk mellom 1,2 til 1,4 liter per nautisk mil mellom 20 til 30 knop.

Tekniske data Askeladden P76 Weekend

Lengde, m: 7,6

Bredde, m: 2,55

Vekt u/motor: Ca. 2000 kg

Drivstoff, l: 230

Vann, l: 40

Personer: 7

Anbefalt motor: 200 hk

Maks motor: 300 hk

Pris: Fra ca. 880 000 kroner med 200 hk

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 12 2020

Denne saken ble første gang publisert 26/02 2020, og sist oppdatert 27/02 2020.

Les også