Verdens giftigste edderkopp

Kan gi deg ereksjon i flere timer.

Foto: João P. Burini (Wikimedia commons)
Publisert

Den brasilianske vandreedderkoppen er listet i Guinness rekordbok som verdens giftigste edderkopp. Edderkoppen kan få ben med en spenn på opp til 15 centimeter og er svært aggressiv mot mennesker dersom den føler seg provosert.

En giftdose på bare 0,006 milligram kan drepe en mus, og en større dose også mennesker.

Edderkoppens gift er ikke bare dødelig, den kan gi deg en flere timer lang ereksjon. Men ikke tro at dette kan komme deg til gode. Priapisme, som er en vedvarende ereksjon, er svært smertefullt og krever behandling for at ikke vevet i penis skal bli permanent skadet og føre til impotens.

I ekstreme tilfeller kan priapisme også føre til koldbrann, og da må penis fjernes (klikk bare om du tror du har baller til det).

LES OGSÅ:

Kommer til Europa med bananer

Den giftige edderkoppen lever i store deler av Sør- og Mellom-Amerika, og ofte i nærheten av bebyggelser. Edderkoppen er ute og vandrer om natten, men forsøker å gjemme seg ved dagslys.

Foto: (Wikimedia Commons)

Den finner ofte sine skjulesteder i hus, biler, oppi sko og under klær, noe som kan føre til ulykker når mennesker forstyrrer den.

Edderkoppen, som også kalles bananedderkopp, liker også å gjemme seg i bananklaser. Dette kan føre til at edderkoppene gjerne følger med bananer som blir eksportert til andre deler av verden.

I 2005 ble en britisk kokk bitt i hånden av en brasiliansk vandreedderkopp da han skulle vaske bak en fryser i puben han drev. Kokken fikk heldigvis rask behandling, og kom fra det med skrekken. Edderkoppen hadde trolig kommet til Storbritannia med en leveranse av bananer.

Funnet i Skandinavia

Vandreedderkoppen har også forekommet i Skandinavia. I 2007 fant personalet på et supermarked i København en edderkopp som hadde gjemt seg i en bananklase butikken fikk levert.

Foto: (Wikimedia Commons)

Edderkoppen var svært ung, og dermed ikke like farlig som en fullvoksen. Personalet tok knekken på edderkoppen ved hjelp av hårspray, før de levert den til Zoologisk Museum som slo fast at det var en brasiliansk vandreedderkopp.

Så se deg om neste gang du tar deg en banan...

LES OGSÅ:

(Kilde: Wikipedia,Ekstrabladet.dkNRK)

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2011.

Les også