serietips

30 tips til serier du kan se nå

I samarbeid med Filmwebs streamingguide har vi samlet noen av de beste seriene du kan se på Netflix, HBO Nordic, TV 2 Play og andre strømmetjenester.

TRE ULIKE NABOER: Selena Gomez, Martin Short og Steve Martin finner sammen i «Only Murders in the Building».
TRE ULIKE NABOER: Selena Gomez, Martin Short og Steve Martin finner sammen i «Only Murders in the Building».
Sist oppdatert

Midnight Mass

Mike Flanagan, mannen bak moderne skrekk-klassikere som The Haunting of Hill House og The Haunting of Bly Manor er tilbake med en ny serie som forhåpentligvis skremmer vettet av deg! Et isolert øysamfunn opplever mirakuløse hendelser – og skremmende tegn – når en karismatisk, mystisk ung prest ankommer øya.

Se hvor du kan streame den her

Only Murders in the Building

Hva skjer når tre svært ulike naboer og true crime-fantaster finner sammen etter at en beboer i leilighetskomplekset de bor i blir funnet død under mystiske omstendigheter? De går naivt til verks med å løse mordgåten, selvsagt, samtidig som de fortløpende lager sin egen true crime-podcast om det.

Trioen vi møter består av ingen ringere enn Steve Martin, Selena Gomez og Martin Short, som jo er en grunn i seg selv til å sjekke ut denne serien.

Se hvor du kan streame den her

Star Wars: Visions

Se Star Wars slik du aldri har sett det før! Ni japanske animasjonsstudioer har laget hver sin anime-inspirerte 15 minutter-ish lange episode satt til en galakse langt, langt unna. Spenstig!

Her får du for eksempel oppleve historier fra Star Wars-universet fortalt og animert som en samuraifortelling i dystre og stemningsfulle svart-hvitt-toner, et lite subtilt nikk til det faktum at George Lucas mer eller mindre baserte hele estetikken og handlingen til Star Wars på Akira Kurosawas De syv samuraier fra 1954. Du får også se andre frittstående korte fortellinger i svært ulik animasjonsstil og tone, så om du liker Star Wars og animasjon (hvem gjør ikke det?) er dette noe du nesten bare må sjekke ut.

Se hvor du kan streame den her

The Good Place

Dette er en av de beste og mest oppfinnsomme humorseriene de siste årene! Kristen Bell spiller Eleanor Shellstrop, en kjip og vanskelig dame som på mystisk vis har havnet i The Good Place etter et plutselig dødsfall. Hun vet hun ikke hører hjemme der. Men gjør egentlig de andre innbyggerne det?

Nå er den fjerde sesongen av The Good Place endelig ute på Netflix! Menneskeheten har blitt gitt én siste sjanse til videre eksistens, så hvis Eleanor resten av gjengen ikke klarer å gjøre de nyankomne til bedre mennesker i løpet av ett år, er det snipp snapp snute for alt liv på jorden.

Se hvor du kan streame den her

Sex Education

Netflix’ Sex Education har vært et fargerikt og friskt innslag i streaming-verdenen siden første sesong ble sluppet tidlig i 2019, og nå er den veldig morsomme og frilynte serien om elevene og lærerne på Moordale Secondary School inne i sin tredje sesong.

Sex Education sesong 3 fortsetter i samme spor som de to foregående sesongene, og viser tenåringers (og noen voksnes) kaotiske følelsesliv på en usminket og ærlig måte. I denne tredje sesongen møter vi nye og gamle karakterer som sliter med alt fra kjønnsidentitet til kjønnsorgan-komplekser, og den alltid ulmende romansen mellom Otis og Maeve blusser opp igjen.

Dette er en serie som får deg til å le og gråte om hverandre, og sementerer posisjonen sin som en av de aller beste seriene for unge voksne!

Les mer på Streamingguiden: 11 sexscener som byr på noe utenom det vanlige

What if…?

Endelig er Marvel Studios etterlengtede antologiserie her! Serien tar for seg alternative Marvel-scenarioer som ville forandret Marvel-universets gang, som for eksempel hva som ville skjedd om Peggy Carter fikk supersoldat-serumet istedenfor Steve Rogers. Dette er en leken og snappy animasjonsserie som viser oss Marvel-universet fra sider vi aldri har sett det fra før.

Se hvor du kan streame den her

Katla

ETTERFORSKER: Gudrun Eyfjord som Grima i islandske «Katla».
ETTERFORSKER: Gudrun Eyfjord som Grima i islandske «Katla».

Denne splitter nye Netflix-serien har skuespillere med navn som Guðrún Ýr Eyfjörð og Íris Tanja Flygenring i hovedrollene, og er om du ikke skjønte det en veldig islandsk serie. Katla er en av Islands mest aktive vulkaner, og når vulkanen har utbrudd, begynner merkelige ting å skje.

Ett år etter utbruddet er området rundt vulkanen strengt forbudt å oppholde seg i, men så finner de en ung kvinne dekket i aske som hevder hun er Gunhild som jobber på det lokale hotellet. Hyggelig og kult det, hadde det ikke vært for at Gunhild flyttet til Sverige for 20 år siden …

Se hvor du kan streame den her

Lupin

Den franske krimserien Lupin var en av årets største overraskelser, og Netflix' første fulltreffer i 2020. Andre del av serien er endelig ute!

Som tenåring ble livet til Assane Diop snudd på hodet da faren hans døde etter å ha blitt anklaget for en forbrytelse han ikke begikk. 25 år senere vil Assane bruke Arsène Lupinsom sin inspirasjon til å ta hevn på den rike familien som begikk urett mot faren.

Se hvor du kan streame den her

Etter lørdag

Podcast-talentet Klara (22) utfordres til å date en tilfeldig fyr fra en sjekkeapp. Stemninga er god, så de to ender opp hjemme hos Klara. Fyren er pågående og respekterer ikke Klaras grenser. Hvor går grensen mellom et overgrep og en klein date? Kan Klara riste av seg det som skjedde, når kroppen stritter imot og vennene i kollektivet begynner å bli bekymret?

De første tre episodene av denne norske dramaserien ble sluppet fredag 11. juni. Deretter slipper TV 2 Play nye episoder hver dag.

Loki

Marvel Studios-serien Loki er et vilt tidsreise-eventyr med alles favorittskurk i hovedrollen. Tom Hiddleston er selvfølgelig tilbake i serien, og handlingen tar utgangspunkt i Lokis aller siste scene fra Avengers: Endgame. Når gjengen reiser tilbake i tid til rett etter angrepet i New York City på slutten av den første Avengers-filmen, mister de kontroll over tesserakten, og Loki, som er lenket fast og klar til å bli fengslet i Åsgard, bruker den til å forsvinne fra situasjonen.

Så fort Loki prøver å reise i tid for å slippe unna situasjonen sin, havner han hos den tungt byråkratiske organisasjonen TVA (Time Variance Authority), som jobber for å passe på at tid og rom fungerer som de skal. De vil egentlig utslette denne "avvikende" versjonen av Loki, men en mellomleder spilt av Owen Wilson bestemmer seg for at narreguden kan komme til nytte på deres oppdrag gjennom verdenshistorien!

Se hvor du kan streame den her

Sweet Tooth

Denne spennende nye DC-produserte Netflix-serien må du ikke gå glipp av! Serien tar sted ti år etter epidemien "The Great Crumble", som har herjet med verden og ledet til barn som blir født mye del menneske og litt del dyr. Usikre på om hybridbarna er årsaken eller konsekvensen av viruset, frykter mange mennesker dem og jakter dem ned. Etter å ha levd i trygghet dypt i skogen møter menneske-rådyr-hybridgutten Gus einstøingen Jepperd, og sammen setter de ut på en reise på tvers av Amerika. Eller det som gjenstår av det, i hvertfall.

Se hvor du kan streame den her

The Kominsky Method

Denne Golden Globe-vinnende serien med Michael Douglas og Alan Arkin følger en gammel skuespiller som aldri helt ble filmstjerne, mens han underviser unge skuespillere. Sjarmerende opplegg, nå med et nytt knippe episoder! Denne tredje sesongen blir også den siste.

Sandy må forsone seg med dødsfallet til sin beste venn Norman, samtidig som han sitter igjen med ansvaret for dødsboet. Når han i tillegg endelig får en anledning til å oppnå filmstjerne-drømmen blir ting komplisert.

Se hvor du kan streame den her

Master of None

Denne kritikerroste Netflix-serien er tilbake etter 4 år, men på grunn av omstendigheter går den tredje sesongen av Master of None i en helt ny og drastisk retning. De to første sesongene fulgte serieskaper Aziz Ansari i rollen som den håpefulle og som regel arbeidsledige skuespilleren Dev, men etter Ansari etter sigende skal ha oppført seg ugreit mot en kvinne han var på date med, ble han semi-kansellert.

Ansari er fortsatt tungt involvert som regissør og manusforfatter, men borte er hovedrolle-karakteren hans, og istedenfor følger serien primært Lena Waithes karakter Denise og hennes kamp for å få et barn med partneren sin. Sesongen slippes på Netflix søndag.

Se hvor du kan streame den her

The Underground Railroad

Moonlight-regissør Barry Jenkins står bak denne ambisiøse alternativ virkelighet-miniserien basert på den sanne historien om den underjordiske jernbanen, som i vår virkelighet ikke var en jernbane i det hele tatt, men et nettverk av hemmelige ruter og trygge hus som slaver på 1800-tallet i USA benyttet seg av for å rømme nordover fra slaveriet i sørstatene.

I The Underground Railroad, derimot, ER den underjordiske jernbanen akkurat hva det lyder som: et nettverk bestående av jernbanetunneler, lokomotiv og konduktører. Forfatter Colson Whitehead fikk den prestisjetunge Pulitzer-prisen for fiksjon for boka serien er basert på, og med Oscar-vinnende Barry Jenkins i lokførersetet er forventningene høye.

Se hvor du kan streame den her

Halston

Denne Netflix-serien med Ewan McGregor i hovedrollen handler om det turbulente livet til den ikoniske motedesigneren Halston, som gjorde navnet sitt synonymt med luksus, sex og dop, og definerte 70-tallets discomote med lett kasjmir og groovy tilsnitt.

Se hvor du kan streame den her

Ikke kødd med katter

Denne true crime-serien handler om en nettvideo der en mystisk skikkelse med grønn hettegenser dreper to kattunger.

Amatørdetektiver over hele nettet slår seg sammen for å spore opp fyren, men kattemorderen fortsetter å legge ut videoer der han dreper stadig flere katter.

Videoene eskalerer fram til fyren legger ut sin siste video, der offeret er et menneske.

Se hvor du kan streame den her

Les mer på Streamingguide: 52 true crime-serier du burde få med deg

Pørni

Endelig er Henriette Steenstrups nye humordrama her, og alt tyder på at vi som har ventet på noe godt, ikke har gjort det forjeves. Et samlet anmelderkorps er fra seg av begeistring for denne serien, som har sanket flere seksere enn en VGS-elev med rakettforsker-ambisjoner.

Steenstrup spiller Pernille, eller Pørni blant venner, en alenemamma og barnevernsansatt med en hverdag som er like kaotisk som følelseslivet hennes. Når søsteren hennes i tillegg dør og hun får omsorgen for nevøen sin, blir ikke ting akkurat lettere. Pørni er en varm, sår og hysterisk morsom serie som du absolutt ikke bør gå glipp av.

Se hvor du kan streame den her

Superstore

De siste årene har vi sett mange situasjonskomedier satt til en eller annen kontor-setting, men om du har jobbet i butikk vet du at det er der den virkelige moroa skjer. Sære og vanskelige kunder, sjefer med lite bakkekontakt og et bredt spekter av mer eller mindre motiverte medarbeidere i ulike stadier av livet.

Superstore er situasjonskomedien om et stort Walmart-aktig varehus som tar for seg alle utfordringene og menneskene man møter i en butikk, og er rett og slett skikkelig gøyal!

Se hvor du kan streame den her

Love, Death & Robots

Denne antologiserien bestående av en variert godtepose av animerte kortfilmer er et must for alle som liker sci-fi-orientert underholdning med spennende og unike premisser! Som tittelen mer enn hinter til er stikkordene kjærlighet, død og roboter, men du får også se alt fra overnaturlige fenomener til eventyr i verdensrommet.

Se hvor du kan streame den her

Succession

Succession er et moro-drama om rike mennesker som gjør kjipe ting. Vi følger den dysfunksjonelle Roy-familien, som eier et enormt mediekonglomerat. Andre sesong har blitt møtt med 100% positive anmeldelser på Rotten Tomatoes, og kritikerne framhever seriens bekmørke humor.

Se hvor du kan streame den her

BoJack Horseman

BoJack Horseman starter som en litt rar Hollywood-satire satt i en verden der ca halvparten av befolkningen er antropomorfiserte dyr, men etterhvert utvikler det seg til en rikt fortalt historie om depresjon og selvdestruktive tendenser. Og så blir det helt vilt morsomt.

Se hvor du kan streame den her

Les mer på Streamingguide: Toppliste – beste animerte serier for voksne

Snabba cash

Den anerkjente svenske forfatteren Jens Lapidus' krimunivers har blitt Netflix-serie, og ikke overraskende handler den nye serien om de av oss i samfunnet som tjener mest penger, raskest: gangstere og gründere med vage tech-ideer som en eller annen grunn har fått investorbacking.

Historier om å bygge seg opp fra bar bakke flettes sammen på en intens og spennende måte, så denne svenske godbiten bør du få med deg!

Se hvor du kan streame den her

Naturens farger

Naturdokumentarenes gudfar, David Attenborough, er tilbake, 94 år ung. Denne gangen er det - som tittelen antyder - moder jords vilt varierte og nydelige fargespill som står i fokus. Hvordan og hvorfor bruker dyr farger til å signalisere alt fra parringslyst til dødelig giftighet? Ringreven Attenborough har som alltid svarene, og ikke minst den overlegne formidlingsevnen som gjør ham til den levende legenden han er.

Se hvor du kan streame den her

The End of the Fucking World

En ung fyr som tror han er psykopat får med seg en rebelsk jente på en kjøretur der han i utgangspunktet har tenkt å drepe henne i denne mørke komiserien. Serien for deg som hater mennesker, men setter pris på litt ødelagt kjærlighet!

Se hvor du kan streame den her

The Handmaid’s Tale

Den evig aktuelle serien om June/Offreds opprør mot det kristenkonservative statsapparatet som har tatt over USA har vært blant streamingverdenens mest populære serier, og etter halvannet års pause, er sesong 4 her!

Kampen mot fascist-staten Gilead fortsetter, til tross for at June og gjengen har måttet søke tilflukt på en avsidesliggende gård. Regimet begynner å slå store sprekker, men Gileads steinharde grep om det som tidligere var De forente stater blir bare fastere og klammere når folka på toppen begynner å innse at motstandsgruppen Mayday ikke lar seg stoppe like enkelt som de håper.

Se hvor du kan streame den her

Les mer på Streamingguide: Topp 10 apokalypser du kan streame nå

Unsolved Mysteries

Denne Netflix-produksjonen er en ny versjon av en trashy true crime-serie som gikk på amerikansk TV på åtti- og nittitallet.

Både originalen og den nye versjonen av serien tar for seg uløste drapssaker og paranormale hendelser, og allerede etter et halvt år har den første halvdelen av Netflix-utgaven hjulpet etterforskere i arbeidet sitt.

Se hvor du kan streame den her

The Boys

Seth Rogen og Evan Goldberg har skrevet filmer som Superbad og The Interview, men de hardtarbeidende gutta er også serieskaperne bak Preacher og The Boys, to voldelige komiserier basert på tegneserier av Garth Ennis.

The Boys foregår i en verden der superhelter har blitt maktsyke. En gjeng gutter bestemmer seg for å spille skittent for å stoppe de korrupte superheltene. Karl Urban (Star Trek, Dredd) spiller hovedrollen i serien, og andre sesong lover mer guffen vold, morsmelk, lasere og en død hval!

Se hvor du kan streame den her

Locke & Key

Jackson Robert Scott (Georgie fra IT-filmene) spiller Bode i den etterlengtede Netflix-serien basert på Joe Hills “Locke & Key”! Etter at faren deres dør, flytter tre traumatiserte barn inn i huset der han vokste opp. Der finner de magiske nøkler som kan snu virkeligheten opp ned.

Joe Hill er en av manusforfatterne bak den nye serien, sammen med produsentene bak Lost og The Haunting of Hill House!

Se hvor du kan streame den her

The Queen’s Gambit

Sjakkfeber er ikke lenger forbeholdt rare nordmenn. I den første måneden etter at denne miniserien ble sluppet, hadde hele 62 millioner Netflix-brukere over hele verden slukt historien om barnehjemsjenta som ble stormester i sjakk.

Hovedrolleinnhaver Anya Taylor-Joy fra The Witch og den undervurderte 2020-filmen Emma spiller Beth Harmon, som oppdager både sjakk og beroligende piller etter en traumatisk bilulykke og et påfølgende opphold på barnehjem. Sjakken og rusen blir på godt og vondt hennes beste følgesvenner på reisen til verdenseliten.

Se hvor du kan streame den her

For All Mankind

Denne realistiske sci-fi-serien kommer fra produsentene av Battlestar Galactica og Fargo, og foregår i en alternativ virkelighet der Sovjetunionen landet den første mannen på månen, og romkappløpet fortsatte med nye, enda mer ambisiøse mål!

Svenske Joel Kinnaman (Robocop) spiller hovedrollen i denne "det som kunne ha vært"-serien.

Se hvor du kan streame den her

Les mer på Streamingguide: De beste filmene og seriene på Apple TV+

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2019, og sist oppdatert 01/10 2021.

Les også