OVERVÅKNINGSKAMERA: Ring Stick Up Cam Battery

Overvåkning uten en tråd

Ring Stick Up Cam Battery er et trådløst produkt som faktisk er 100 prosent trådløst.

<b>PENT:</b> Ring Stick Up Cam er diskret og pent og svært plasseringsvennlig. Det gjør også at man lett kan flytte kameraet dit man har behov for overvåkning.
PENT: Ring Stick Up Cam er diskret og pent og svært plasseringsvennlig. Det gjør også at man lett kan flytte kameraet dit man har behov for overvåkning. Foto: Ring
Sist oppdatert


TEST: Ring Stick Up Cam Battery er et trådløst overvåkningskamera som faktisk er 100 prosent trådløst. Overvåkningskameraet til Amazon-eide Ring er utstyrt med et stort batteri. Kommunikasjonen skjer via ditt trådløse nettverk.

Kan brukes ute

Overvåkningskameraet kan brukes inne og ute, og ja, det tåler regn., snø og kulde.

Kameraet, som er på størrelse med en brusboks, er enkelt å koble opp, Ring-appen er brukervennlig og oversiktlig, men menyene er kun på engelsk.

Skal overvåkningskameraet plasseres ute, vil vi anbefale at det står under et takutstikk eller et annet sted der det er litt skjermet for vær, vind og sol.

Plasseringsvennlig

Den åpenbare fordelen med et helt trådløst produkt er at man har stor frihet når det kommer til plassering. For Ring Stick Up Cam er det primært nettdekningen din du må være bekymret for.

Ellers kan du plassere kameraet på et bord inne eller skru det opp på veggen ute.

LES OGSÅ: Dette må du gjøre før du selger, kaster eller gir bort PC-en din

Batterilevetiden varierer

Batterilevetiden vil avhenge av plassering (inne/ute), temperatur, hvor aggressivt du har justert bevegelsesvarslingen og hvor hyppig du sjekker innom kameraet fra Ring-appen på telefonen.

Vi plasserte vårt kamera innendørs. Da levde batteriet drøyt to måneder, men da med hyppige varslinger siden det sto nær inngangspartiet vårt. Skal du bruke dette kameraet innendørs, bør du velge versjonen med strømledning om du kan. Det samme gjelder for utendørs bruk.

Ring Protect

Vil du ha ekstra funksjonalitet, som 30 dagers lagring av videoopptak i skyen, mulighet for å lagre og dele videoopptak, må du ha et abonnement på Ring Protect. Det koster 3 euro i måneden for hver Ring-enhet du velger å koble til Ring Protect. For 100 euro i året er hele hjemmet dekket. Det inkluderer alle dine Ring-enheter.

Batteriversjonen bør kun velges om du absolutt må overvåke et område som ikke har tilgang til strøm - med minder du ønsker deg et flyttbart overvåkingskamera.

Den store fordelen med batteriversjonen er likevel fleksibiliteten.

Du kan flytte kameraet rundt til steder der du ønsker å ha et ekstra "øye".

Batteriet må tas ut av kameraet når det skal lades. Et deksel på kameraets underside vris av og batteriet vippes enkelt ut. Kameratfoten kan enkelt vris til siden, slik at den ikke er i veien når batteriet skal tas ut for lading.

LES OGSÅ: Denne vil du ha på kjøkkenet ditt - test av Lenovo Smart Display

<b>PLASSERINGSVENNLIG:</b> Den største styrken - og den store svakheten - med Ring Stick Up Cam er at kameraet er helt trådløst. Det gjør at det kun er WiFi-dekningen som er begrensningen. 
PLASSERINGSVENNLIG: Den største styrken - og den store svakheten - med Ring Stick Up Cam er at kameraet er helt trådløst. Det gjør at det kun er WiFi-dekningen som er begrensningen. 

Krever god WiFi-dekning

Kameraet er imidlertid avhengig av god WiFi-dekning. Ringappen har en egen test-funksjon som er nyttig om man mistenker at dekningen er dårlig.

Selve bildekvaliteten er grei. Kameraet leverer et bilde med full-HD-kvalitet (1920 x 1080 piksler). I dagslys er det lett å se detaljer på personer i kameraets umiddelbare nærhet.

På litt avstand flyter detaljene litt mer ut. På nattetid brukes IR, og man får et slags svart-hvitt-bilde, men det er fullt mulig å se hva som foregår uten andre lyskilder enn en utelampe eller to.

Produktet har toveis lyd, slik at du kan snakke med personer i kameraets nærhet.

<b>HVEM DER?:</b> Bildene fra Ring Stick Up Cam er ok, men på litt avstand, og når det er mørkt i rommet, er det vanskelig å se ansiktstrekk. Her er avstanden mellom kamera og personen i bildet cirka tre meter.
HVEM DER?: Bildene fra Ring Stick Up Cam er ok, men på litt avstand, og når det er mørkt i rommet, er det vanskelig å se ansiktstrekk. Her er avstanden mellom kamera og personen i bildet cirka tre meter. Foto: Skjermbilde fra Ring-appen

Testet i tre måneder

Vi har hatt kameraet i drift i over tre måneder, og det eneste vi har å utsette, er at det noen ganger bruker litt tid på koble seg til mobilappen via 4G.

LES OGSÅ: Hvor mye mobildata trenger man egentlig?

I tillegg må du ha tålmodighet til å lade batteriet ved ujevne mellomrom. Ladetiden er noen timer, så gjør dette når du er hjemme hvis det er kritisk med kontinuerlig overvåkning.

Konklusjon

Ring Stick Up Cam Battery et nyttig og praktisk supplement til for eksempel dørklokken Ring eller andre overvåkningskameraer du måtte ha. Skal kameraet primært stå fast på ett sted, så velg et med strømtilkobling.

<b>RING-APPEN:</b> Appen til Ring er god og brukervennlig. Språkmuligheten inkluderer ikke norsk. I skjermbildet til venstre ser du bildet fra dørklokken Ring øverst, mens bildet nederst er fra Ring Stick Up Cam.
RING-APPEN: Appen til Ring er god og brukervennlig. Språkmuligheten inkluderer ikke norsk. I skjermbildet til venstre ser du bildet fra dørklokken Ring øverst, mens bildet nederst er fra Ring Stick Up Cam. Foto: Skjermbilde fra Ring-appen

FAKTA: Ring Stick Up Cam

Video: 1080p HD
Bevegelsessensor: Ja
Synsfelt: 115 grader horisontalt, 65 grader vertikalt
Lyd: Toveis lyd
Annet: Krever WiFi, kan kobles til andre Ring-produkter (sirene, Ring dørklokke osv.)

Laveste nettpris: ca. 1.987 kroner

Vår vurdering

PLUSS: Plasseringsvennlig, god app, gode bilder

MINUS: Batteriet må lades jevnlig, noe treg app-tilkobling ved svak WiFi-dekning

Karakter: 5 |

Denne saken ble første gang publisert 24/09 2019, og sist oppdatert 24/09 2019.

Les også